Na juweliersketen Siebel is ook zusterbedrijf Aurum failliet. De rechtbank in Haarlem sprak dinsdag het faillissement uit.

Dat maakte de juweliersgroothandel bekend.

Aurum kampte volgens een verklaring met tegenvallende resultaten die werden veroorzaakt “door verminderde vraag, verlaging van voorraden in de keten en een toegenomen dominantie van fabrikanten”.

Nadat salarissen ook niet meer uitbetaald konden worden zagen de aandeelhouders het niet meer zitten.

Curator van Siebel ook bij Aurum

Inmiddels is Marinus Pannevis van advocatenkantoor DLA Piper in Amsterdam tot curator aangesteld. Hij is ook sinds kort de curator van Siebel, dat vorige week failliet werd verklaard. Oorspronkelijk was Frits Kemp aangesteld als curator van Siebel, maar hij trad terug na een potentieel belangenconflict.

Pannevis streeft naar een doorstart van zowel Siebel als Aurum. "Het voordeel is dat ik nu ook beiden bedrijven tegelijk kan verkopen. Ik kreeg daarnet al een mailtje van iemand die daarin geïnteresseerd is", zegt Pannevis.

Samenwerking Siebel en Aurum

Siebel was een belangrijke klant van groothandel Aurum. Vorig jaar juni kondigden beide bedrijven aan hun krachten te bundelen als twee zelfstandige vennootschappen binnen dezelfde groep. Door het samengaan ontstond één sterke onderneming op het gebied van groot- en detailhandel in de juweliersbranche, zo meldden de partijen destijds.

Aurum, House of Jewels and Watches, ontwierp, kocht en verkocht sieraden, horloges en accessoires van diverse eigen merken. Ook verzorgde Aurum de exclusieve distributie in Nederland van diverse andere merken horloges en sieraden. Volgens FNV Bondgenoten werkten er rond de 60 mensen bij het bedrijf.

Lees ook

Siebel failliet: wat kun je als klant?

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl