Was jij vroeger ook gek op spelen met walkie talkies? Er is nu een app om precies dát te doen, maar dan in 2017-stijl.
Marco Polo zet zichzelf in de markt als ‘video walkie talkie’: een video-chatapp waarmee je heel snel berichten heen en weer kunt sturen naar vrienden.
Net als bij Snapchat zijn de berichten die je met Marco Polo maakt, maar een paar seconden lang. Wat er anders is: de app bewaart je video’s zodat je hele conversaties kunt houden met je vriend of een groep vrienden.
Marco Polo werd ontwikkeld door een bedrijf genaamd Joya Communications. Op de website staat dat de missie van het bedrijf is om “mensen het gevoel te geven dicht bij elkaar te zijn, ongeacht de werkelijke afstand. Mensen de mogelijkheid bieden om verbonden te zijn op een duurzame en betekenisvolle manier”.
De app bestaat al meer dan een jaar, maar wint nu aan populariteit bij het grote publiek. In de VS heeft de app inmiddels meer dan 84.000 reviews en 4,5 van de 5 sterren in Apple’s App Store. Marco Polo is ook de achtste sociale netwerk-app in de App Store.
Een klein rondje op Twitter laat al snel honderden mensen zien die het over de app hebben. Sommigen klagen over hoe Marco Polo hun contacten spamt - de app vraagt overigens wel om toegang tot je contacten tijdens het installeren - maar de meeste tweets gaan ongeveer zo:
That Marco polo app is 🔥
If you wanna group video chat with your friends... download it
— Live Life Good 🧚🏽♀️ (@MyMyLovesLife) December 23, 2016
De meeste gebruikers zeggen de app te gebruiken om met hun familie te communiceren. Ofwel: Marco Polo is echt niet alleen voor tieners.
Zo werkt de app:
Na de installatie (vul je telefoonnummer in, voeg een foto van jezelf toe en dergelijke) ga je naar het home screen. Hier vind je al je vrienden in de app. Ik had tien vrienden in de app - waaronder twee zussen! - en kreeg de optie om nog meer mensen toe te voegen.
Om te beginnen kun je klikken op het tegeltje van een vriend. Hierdoor ga je naar dit scherm, waar je uit verschillende filters kunt kiezen voordat je een video opneemt. Om op te nemen klik je gewoon op de 'start'-knop.
Ik koos de 'America'-filter in de hoop op Barack Obama's poster te lijken.
Ik nam een videoboodschap op voor mijn zus die een paar seconde duurde. Marco Polo is bedoeld voor korte berichtjes, niet voor enorme voicemails.
De video werd automatisch opgeslagen in onze chat. Om de video's te zien die je al hebt opgenomen hoef je alleen maar te klikken op de tegeltjes onderin. Om er een te deleten moet je de thumbnail ingedrukt houden totdat er een menu zichtbaar wordt.
Net als Snapchat en Instagram Stories kun je op je eigen video tekenen en teksten toevoegen. Door met twee vingers op het scherm te drukken tijdens het opnemen kun je van je illustraties animaties maken (probeer alleen niet zoals ik op je hoofd te tekenen).
Marco Polo heeft op dit moment zes filters.
De filters van Marco Polo zijn nog niet heel stijlvol en werken ook niet zo goed.
De app moedigt je aan om een bericht te typen wanneer je niet kunt praten. Deze eigenschap lijkt erg veel op die van Snapchat. Er is alleen één verschil: je kunt alleen Polo's als video's sturen, niet als foto's.
Om heel eerlijk te zijn is de tekst-functie een beetje nutteloos, tenzij je Marco Polo wilt gebruiken als je belangrijkste communicatie-app.