Noord-Korea lijkt slachtoffer te zijn van een cyberaanval. Het internet lag het afgelopen etmaal herhaaldelijk plat in het Oost-Aziatische land.

Dat meldden verschillende internationale media, die zich baseren op de website Northkoreatech.org. Volgens Dyn Research, een bedrijf dat zich specialiseert in het in de gaten houden van internetverbindingen over de hele wereld, haperen de netwerken in Noord-Korea sinds zondagavond.

Instabiliteit

Bovendien ligt het netwerk steeds vaker en langer plat. ,,Ik heb nog nooit zo’n voortdurende instabiliteit gezien in Noord-Korea. Meestal zijn er wel geïsoleerde piekjes, maar geen voortdurende connectieproblemen. Ik zou niet verbaasd zijn als ze te maken hebben met een soort van aanval”, aldus Dyn Research-directeur Doug Madory.

Noord-Korea zelf zou achter een recente cyberaanval op Sony zitten. De reden zou de inmiddels geschrapte film The Interview zijn, waarin de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wordt gedood.

Obama kondigde vergelding aan

De Amerikaanse overheid is in ieder geval overtuigd van de rol van Noord-Korea en president Barack Obama kondigde vorige week een ,,proportioneel antwoord” aan. De Amerikaanse overheid wilde maandagavond echter niet zeggen of zij verantwoordelijk is voor de internetproblemen in het stalinistische land.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl