Met een paar miljard dollar op zak wil internetbedrijf Yahoo meer doen met mobiele chatdiensten.

Internetbedrijf Yahoo heeft gesprekken gevoerd met de foto- en berichtendienst Snapchat die waarschijnlijk zullen leiden tot een investering in de onderneming.

Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal op gezag van ingewijden.

De mobiele app Snapchat, waarmee gebruikers elkaar fotoberichtjes kunnen zenden die na enkele seconden weer verdwijnen, wordt bij die investering gewaardeerd op circa 10 miljard dollar (7,8 miljard euro), aldus de bronnen. Het is niet duidelijk hoeveel Yahoo zou willen investeren in Snapchat.

Yahoo rijk door Alibaba

Yahoo verdiende onlangs miljarden dollars met de succesvolle beursgang van de Chinese internethandelaar Alibaba, waarvan het bedrijf een grote aandeelhouder is. Die inkomsten kunnen aangewend worden voor een investering in Snapchat.

Facebook probeerde vorig jaar nog tevergeefs Snapchat over te nemen voor 3 miljard dollar. Snapchat heeft meer dan 100 miljoen gebruikers.

Kleine overname Yahoo

Vrijdag werd ook bekend dat Yahoo het team van een andere berichtendienst MessageMe heeft overgenomen. Volgens de site Techcruch betaalt Yahoo daar 30 tot 40 miljoen dollar voor.

De berichtendienst MessageMe haalde in 2013 een paar miljoen dollar op bij durfinvesteerders en had in mei dit jaar 2,5 miljoen gebruikers. Het team van 8 mensen dat bij MessageMe werkt stapt over naar Yahoo om daar producten te gaan ontwikkelen. De app zelf houdt per 7 november op te bestaan.

Bron: ANP/Z24

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl