De Nederlandse startup WordProof is als eerste geëindigd in de pan-Europese wedstrijd ‘Blockchains for social good’ van de Europese Commissie.
WordProof ontvangt 1 miljoen euro om nepnieuws, fraude en privacyproblemen te bestrijden met blockchaintechnologie.
Het bedrijf is opgericht in 2019 door Sebastiaan van der Lans. Het bedrijf wist 175 andere deelnemers uit Europa achter zich te laten.
De Nederlandse startup WordProof heeft 1 miljoen euro gewonnen in een wedstrijd van de Europese Commissie. Die wil met de wedstrijd stimuleren dat blockchaintechnologie wordt ingezet om maatschappelijke problemen op te lossen.
WordProof wil nepnieuws, fraude en privacyproblemen bestrijden. Via blockchaintechnologie biedt de startup de mogelijkheid om de inhoud op internet te controleren. Zo maken ze zichtbaar wie, wat, waar en wanneer oorspronkelijk op internet publiceerde.
Het bedrijf is opgericht in 2019 door Sebastiaan van der Lans vanuit webbureau Van Ons, samen met angel investor en partner Frank van Dalen. WordProof wist 175 andere deelnemers uit Europa achter zich te laten.
Afgelopen weken maakte WordProof al bekend een stimuleringssubsidie te hebben gekregen van technologiebedrijf Block.one van 50.000 dollar en een lening van het Innovatiefonds Noord-Holland van 275.000 euro.
"Met het prijzengeld kunnen we als Europa de standaard definiëren voor een betrouwbaar internet voor consumenten en organisaties," aldus Sebastiaan van der Lans, oprichter van WordProof.
In Nederland was DPG Media, uitgever van onder andere AD, de Volkskrant en Trouw, de eerste die de technologie van WordProof inzette. Dat deed het mediabedrijf voor zijn platform voor lokaal nieuws 'indebuurt'.
WordProof wil met grote uitgeverijen en webshops wereldwijd aan de slag om hun berichten te beschermen.