De Nederlandse modeketen Sissy-Boy zit zwaar in de financiële problemen. De directie heeft uitstel van betaling aangevraagd. De circa 45 winkels in de Benelux en de webshop blijven vooralsnog open.
Sissy-Boy kreeg eind vorig jaar te maken met tegenvallende verkopen, wat de onderneming ernstig onder druk zette. Vervolgens werd besloten om te zoeken naar een koper die in de keten wilde investeren. Dat leidde tot vergevorderde gesprekken, maar de beoogde koper heeft zich onverwachts teruggetrokken.
Er werken ruim 600 mensen bij Sissy-Boy, voor een groot deel parttimers. De Brand Retail Group (BRG), eigenaar van de keten, onderzoekt nu samen met het management de mogelijkheden van een eventuele doorstart.
‘De zoveelste keten’
Vakbondsbestuurder Martijn den Heijer van CNV spreekt van triest nieuws. Hij benadrukt dat dit al de “zoveelste” keten is die dit jaar op omvallen is komen te staan. Onlangs gingen speelgoedketen Intertoys, kledingketen CoolCat en budgetdrogisterijketen Op=op Voordeelshop al failliet.
Sissy-Boy bestaat sinds 1982 en is bekend om zijn collectie kleding en woonaccessoires. De omzet bedroeg afgelopen jaar circa 60 miljoen euro.
BRG kreeg de keten in november 2017 in handen toen het met steun van investeerders de modemerken van de Varova Fashion Group inlijfde. Sindsdien is al gesneden in de kosten. Ook is er ingegrepen in de collectie en zijn er investeringen gedaan in de winkels en in de online-activiteiten.
BRG had ook de merken Gsus, Ontour, Open32, Kings of Indigo en Tumble ’n Dry in zijn portefeuille. Het merendeel hiervan is de afgelopen twee jaar afgestoten.
Lees meer over faillissementen van winkelketens:
- Kaalslag in de winkelstraat: de 23 opvallendste faillissementen van de afgelopen 6 jaar, van V&D tot CoolCat
- Veel binnen- en buitenlandse interesse voor CoolCat, dat ondanks het faillissement voorlopig gewoon open blijft
- Blokker verkocht Intertoys anderhalf jaar geleden – nu is de speelgoedketen echt failliet
- Schoenenmerken Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam maken doorstart – toekomst 115 winkels en personeel nog onzeker