De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag vlak geopend. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van de stemming komend weekeinde in het Amerikaanse Congres over de nieuwe begroting en de verhoging van het schuldenplafond.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de markt onveranderd 15.435,38 punten en de brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1698,15 punten.

De technologiegraadmeter Nasdaq ging ook 0,1 procent vooruit en kwam daarmee op 3770,79 punten.

Orders duurzame goederen

Voor aanvang van de handel bleek dat de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten in augustus met 0,1 procent zijn toegenomen. Economen hadden een daling verwacht met 0,2 procent. Exclusief transportmiddelen was er sprake van een orderkrimp met 0,1 procent. Hier werd gerekend op een stijging met 1 procent.

Een half uur na opening van de markt zullen nog de verkopen van nieuwe huizen in de Verenigde Staten worden bekendgemaakt.

Alibaba naar beurs in VS?

De gesprekken over een beursgang tussen het Chinese onlinehandelshuis Alibaba en de beurs van Hongkong zijn stukgelopen. Dat meldden ingewijden woensdag. Alibaba zou nu overwegen om een notering aan te vragen op de Amerikaanse beurs.

Het Chinese bedrijf zou volgens investeringsbanken een waarde hebben van 120 miljard dollar, wat Alibaba het op twee na grootste internetbedrijf ter wereld maakt.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl