• Een lap virtuele grond in Decentraland, een populaire virtuele wereld in de zogenoemde ‘metaverse’, is dinsdag verkocht voor omgerekend een kleine 2,2 miljoen euro.
  • Voor minder dan dat bedrag kun je wonen aan de Keizersgracht in Amsterdam.
  • Als gevolg van de hype rond nieuwe virtuele omgevingen zijn gerelateerde cryptomunten omhoog geschoten, met een stijging van zo’n 40 procent voor de ‘mana’ van Decentraland.
  • LEES OOK: De metaverse: wat is het en wat kan je ermee?

Vastgoed is in trek in de metaverse, een verzamelnaam voor virtuele omgevingen waar gebruikers allerlei activiteiten kunnen ontplooien. Een lap virtuele grond in Decentraland, een populaire virtuele omgeving, is dinsdag verkocht voor omgerekend een kleine 2,2 miljoen euro.

Dat is meer dan dubbel zoveel als het vorige record van omgerekend ruim 800.000 euro, dat ook in handen was van Decentraland. Voor minder dan het nieuwe record kun je wonen aan de Keizersgracht in Amsterdam, in een woning die voor 2 miljoen te koop staat en verkocht is onder voorbehoud.

De onder voorbehoud verkochte Keizersgracht 397 II in Amsterdam. Foto: Google Maps
De onder voorbehoud verkochte Keizersgracht 397 II in Amsterdam. Foto: Google Maps

Vastgoedonderneming Metaverse Group kocht de virtuele lap grond voor 618.000 ‘mana’, aldus het persbericht van moederbedrijf Tokens.com.

Mana is de cryptovaluta van Decentraland en wordt gebruikt voor transacties in de metaverse. Omgerekend komt de prijs van de gekochte grond uit op een kleine 2,2 miljoen euro.

Lees ook: Cryptohandelaren kochten een wolfraamkubus voor $250.000 – zo beleefde de fabrikant de hype rondom de superzware metalen blokken

Metaverse Group zegt dat het de “116 percelen in het hart van het Fashion Street district” van Decentraland wil gebruiken voor expansie in de digitale mode-industrie.

Omdat het om een grote lap grond gaat, ligt de prijs per vierkante meter relatief laag. Eén perceel is in Decentraland gelijk aan ongeveer 5 vierkante meter. Daarmee komt de prijs van de gekochte virtuele grond uit op een kleine 3.900 euro per vierkante meter.

In Amsterdam bedroeg de gemiddelde prijs voor dezelfde hoeveelheid ruimte in maart vorig jaar ruim 5.600 euro. Inmiddels naderen steeds meer plekken in onze hoofdstad de 10.000 euro per vierkante meter.

De belangstelling voor de metaverse is explosief gestegen sinds Facebook zijn bedrijfsnaam heeft veranderd in ‘Meta’. Enthousiastelingen kopen grond in de metaverse in de hoop dat hun investeringen in waarde zullen stijgen. Er worden hiervoor dan ook vaker exorbitante bedragen neergeteld.

Als gevolg van de hype zijn cryptomunten die verbonden zijn aan toepassingen van de metaverse, de afgelopen week omhoog geschoten. Zo noteerde de mana van Decentraland in die tijd een stijging van ongeveer 40 procent.

Meer metaverse-nieuws? Check ook deze stukken eens: