- Vinted heeft 250 miljoen euro opgehaald bij onder meer de Zweedse investeerder EQT.
- Daarmee komt de waardering van de marktplaats voor tweedehands kleding uit op 3,5 miljard euro.
- Bij het van oorsprong Litouwse Vinted staat de Nederlander Thomas Plantenga aan het roer.
Het platform voor tweedehands kleding Vinted heeft 250 miljoen euro opgehaald. Daarmee komt de waardering van het van oorsprong Litouwse bedrijf uit op 3,5 miljard euro.
Het Zweedse EQT leidt de financieringsronde, waaraan ook eerdere investeerders Accel, Burda Principal Investments, Insight Partners, Lightspeed Venture Partners en Sprints Capital meedoen.
Bij Vinted, dat is opgericht in 2008, staat de Nederlander Thomas Plantenga aan het roer. Hij maakte schoon schip bij het Litouwse bedrijf, dat door snelle groei en hoge kosten in financiële problemen raakte.
Lees meer: Hoe Thomas Plantenga het Litouwse Vinted redde van de ondergang
Inmiddels is Vinted uitgegroeid tot Europees marktleider voor tweedehands kleding, met 45 miljoen gebruikers. Vorig jaar nam het de Nederlandse concurrent United Wardrobe over.
Vinted haalde voor het laatst geld op in 2019. Toen ging het om 128 miljoen euro tegen een waardering van 1 miljard euro.
Met het kersverse kapitaal wil Vinted, dat ruim 700 werknemers telt, het platform verder ontwikkelen en uitbreiden naar meer landen, zowel binnen als buiten Europa.
"De nieuwe investering is weer een mijlpaal die het vertrouwen reflecteert in onze toewijding aan de circulaire economie en onze inspanning een bedrijf te bouwen dat steeds meer mensen aanmoedigt om tweedehands items te kopen en verkopen", aldus CEO Plantenga in een persbericht.
[activecampaign form=30]
Lees meer over succesvolle Nederlandse ondernemers:
- Jitse Groen richtte als ‘tamelijk luie’ student Thuisbezorgd.nl op, 20 jaar later is hij de bezorgkoning van de wereld – en miljardair
- Pieter Zwart begon Coolblue op een Rotterdamse zolderkamer, nu is hij multimiljonair – dit is het verhaal van de ‘Nederlandse Jeff Bezos’
- Van Brabantse groothandel tot supermarktimperium – hoe de familie Van Eerd van Jumbo een miljardenbedrijf maakte