Hotelketen Van der Valk doet deze zomer een proef met thuisbezorging van maaltijden.
De vestiging in Apeldoorn begint woensdag met levering in de regio rond het hotel, maar heeft de ambitie op termijn uit te breiden naar de rest van het land.
“Natuurlijk is er ambitie om te groeien. Maar we starten eerst met deze pilot en gunnen onszelf de tijd om te leren”, aldus Van der Valk-ondernemer Bob Zeeuw van der Laan tegen vaksite Misset Horeca.
De maaltijden zijn te bestellen via valkvers.nl.
Zeeuw van der Laan wil met de nieuwe dienst naar eigen zeggen een gebrek aan variatie in het bestaande aanbod van bezorgmaaltijden opvullen. Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel heeft een eigen groentetuin en maakt verder gebruik van lokale leveranciers.
De maaltijden worden met een bakfiets en een elektrische auto thuisbezorgd. Klanten moeten ze nog wel zelf opwarmen. Het gaat om gerechten als lasagne, kipsaté en een superfoodsalade.
De Van der Valk-klassieker kip, patat en appelmoes staat niet op het menu. "In het kindermenu zit wel kip, maar we proberen bewust wat andere, innovatievere lijnen op te zoeken", licht een woordvoerster toe.