- Twitter is aangeklaagd om een hack waarbij de data van 200 miljoen gebruikers zouden zijn gestolen.
- De gegevens werden begin januari op en hackerssite aangeboden en zijn in 2021 en 2022 verzameld.
- Het socialmediabedrijf zelf ontkent te zijn gehackt. Het zou gaan om een programmeerfout.
- Lees ook: Twitter is financieel gezien een brandend vliegtuig dat dreigt te crashen, zegt Elon Musk
Twitter is aangeklaagd wegens een hack waarbij de gegevens van meer dan 200 miljoen gebruikers zijn buitgemaakt. Volgens de man die de klacht vrijdag indiende bij de rechtbank in San Francisco konden de hackers doordringen in de systemen van Twitter door een programmeerfout in de software die applicaties gebruiken om met elkaar te communiceren.
De hackers bemachtigden tussen 2021 en 2022 onder meer emailadressen, telefoonnummers en gebruikersnamen. Ook de gegevens van de klager zouden zijn gestolen, die een zogeheten ‘class action‘ rechtszaak heeft aangespannen waarbij ook andere gedupeerden zich kunnen aansluiten.
Twitter ontkent hack
Twitter ontkent dat het bedrijf is gehackt en dat sprake is van een programmeerfout. De gegevens, die begin januari op een hackerswebsite werden aangeboden, zouden zijn verzameld via andere kanalen.
De klager eist een schadevergoeding van Twitter en een onafhankelijk onderzoek naar de veiligheid van de systemen van de berichtendienst. Hoeveel schadevergoeding hij wil is niet bekend.
Twitter is sinds december vorig jaar ook onderwerp van een Europees privacyonderzoek, nadat persoonlijke gegevens van zo'n 5,4 miljoen gebruikers waren gelekt.