Vanaf 25 oktober start KLM in de World Business Class met het serveren van maaltijden van de hand van de Nederlandse driesterrenkok Jacob Jan Boerma op vluchten vanaf Amsterdam.

Dat meldt de site Luchtvaartnieuws.nl.

Boerma is de eerste chefkok die een jaar lang de keuken van KLM gaat verrijken. Jacob Jan heeft vier verschillende menu’s samengesteld, meldt KLM.

Jacob Jan Boerma en Kim Veldman openden restaurant ‘De Leest’ in Vaassen in 2002. Het restaurant ontving haar eerste Michelinster in 2003, de tweede in 2007 en in 2014 de derde Michelinster.

Drie-sterrenchef Jacob Jan Boerma

‘De Leest’ behoort tot de top van de Nederlandse gastronomie. De keuken is Frans met kosmopoliete invloeden en geniet internationale bekendheid. Jacob Jan zal in 2016 zijn eigen restaurant openen in Amsterdam’s recent gerenoveerde Grand Hotel Krasnapolsky.

Het is inmiddels traditie dat KLM de WBC-menu's laat verzorgen door Nederlandse topchefs. Eerder werden maaltijden aan boord bij KLM geserveerd van Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder, Richard van Oostenbrugge en Jonnie de Boer. Door samen te werken met topchefs en sommeliers wil KLM naar eigen zeggen blijven investeren in de service aan boord.

Lees ook op Luchtvaartnieuws.nl

Voorstel Lufthansa: cabinepersoneel dat langer werkt krijgt méér pensioen

Bijenkoningin zorgt voor vertraging vlucht American Airlines

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl