Starbucks is als mondiale koffieketen sterk afhankelijk van het aanbod van met
name de Arabica-koffiebonen. Structurele klimaatverandering, zoals een
temperatuurstijging in Zuid-Amerika, meer verwoestende orkanen en zaken als
een hogere resistentie van schadelijke insecten vormen een serieuze
bedreiging.

Dat stelt directeur duurzaamheid Jim Hanna van Starbucks in een interview met
de Britse krant The Guardian.

"Wat we echt zien als bedrijf, wanneer je tien, twintig, dertig jaar
vooruit kijkt, is een potentieel significant risico voor onze
productieketen, te weten de Arabica-koffieboon", aldus Hanna.

Koffie en chocola
De Starbucks-directeur kaart zijn zorgen vrijdag 14 oktober aan bij leden van
het Amerikaanse Congres, op een bijeenkomst over klimaatverandering en
koffie, die betaald wordt door een stichting van bezorgde wetenschappers.

Recent waarschuwde ook een internationaal onderzoeksinstituut voor tropische
landbouw, dat verdere opwarming van de aarde landen als Ghana en Ivoorkust
ongeschikt kan maken voor de teelt van cacaobonen, aldus The
Guardian

Lees ook:

Starbucks berispt: nazaat Chinese rechter boos over mok

Starbucks opent twee winkels in Amsterdam

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl