Schoenenreus verkeert opnieuw in financiële problemen. De winkelketen heeft uitstel van betaling aangevraagd, schrijft Nu.nl op basis van een brief aan het personeel. Dat duidt over het algemeen op een naderend faillissement.

Schoenenreus weigert iets te zeggen. Filialen van de keten zouden dinsdagmorgen ook niet open zijn gegaan. Bij verschillende winkels wordt de telefoon niet opgenomen. De website van Schoenenreus is niet bereikbaar.

Schoenenreus ging in januari 2013 bankroet. Toen maakte de keten op dezelfde dag een doorstart met minder winkels, een nieuwe formule en met circa 1000 van de 1500 werknemers.

Doorstart Schoenenreus na faillissement

De directie en aandeelhouders van winkelketen Schoenenreus ontkenden in september 2014 dat het flitsfaillissement van 2013 zou zijn misbruikt om af te komen van het dure personeel. Bij de doorstart is beoordeeld welke werknemers het meest geschikt waren voor de resterende banen. Advocaat Geert Verschuur zei dat in reactie op een zaak die ruim 100 ontslagen werknemers hadden aangespannen.

Schoenenreus werd in 1969 opgericht. Het bedrijf groeide in de loop der jaren uit tot een van de grootste schoenenketens van Nederland, vooral door overnames. Zo werd in 1983 Schoenkoning ingelijfd, Shoemax 4 jaar later en Schoenexpres in 1996. In België werd de eerste winkel in 2003 geopend.

Rene de Vroomen, de vroegere eigenaar van de schoenenwinkelketen, verkocht Schoenenreus in 2007 aan investeringsmaatschappij European Retail Shoe Company (ERSC).

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl