- Redacteur Monica Humphries van Business Insider bracht acht dagen door op een safari in Tanzania.
- Ze dacht dat ze vooral outdoor kleding moest meenemen, maar dat bleek niet zo te zijn.
- Dit zou Humphries een volgende keer anders doen.
- Lees ook: Met de trein door Europa: dit zijn 4 fouten die je moet proberen te vermijden
Inpakken voor een reis van 20 dagen is een flinke uitdaging, waar je ook heen gaat. Maar inpakken voor een trip van 20 dagen langs drie bestemmingen is nog moeilijker.
En al je kleren in een rugzak stoppen die niet meer dan 15 kilo mag wegen, lijkt onmogelijk. Maar dat moest ik wel doen voor mijn reis naar Oost-Afrika, waarbij ik onder meer acht dagen op safari ging in het Nationale Park Serengeti in Tanzania.
Ik kreeg uiteindelijk alles in mijn rugzak, maar maakte wel een aantal fouten bij het inpakken. Bekijk de slideshow met de dingen die ik goed heb gedaan, welke fouten ik maakte en wat ik in ga pakken voor toekomstige safari’s.
Deze fouten maakte ik bij pakken voor 8-daagse safari
Deze fouten maakte ik bij pakken voor 8-daagse safari
-
Ik had bijna geen verrekijker meegenomen vanwege het extra gewicht, maar ik ben blij dat ik hem uiteindelijk toch heb ingepakt.
Mijn rugzak woog de avond voor vertrek 14 kilo. Bij de meeste vluchten tijdens mijn trip naar de wildernis mocht ik niet meer dan 15 kilo meenemen.
Al ik nog souvenirs zou willen kopen moest ik erg voorzichtig zijn met de ruimte. Ik keek nog eens goed wat ik thuis kon laten en overwoog mijn verrekijker uit de rugzak te halen.
Maar uiteindelijk koos ik er in plaats daarvan voor om een paar schoenen thuis te laten. En ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb, want je safari lodge heeft lang niet altijd verrekijkers beschikbaar voor gasten en om volop te kunnen genieten van de omgeving heb je wel een verrekijker nodig.
Monica Humphries/Business Insider
-
Muggenspray en zonnebrandcrème zijn echt noodzakelijk.
Een aantal dagen voor mijn reis sprak ik met safari-expert Meg van Niekerk van Go2Africa over wat ik mee moest nemen op safari.
“Laat je parfum thuis”, zei ze. “Je DEET-crème wordt je parfum op safari.”
DEET is het actieve ingrediënt van de meeste muggensprays en Van Niekerk raadde me aan spray mee te nemen en ook zonnebrandcrème.
Ik ben heel blij dat ik naar haar geluisterd heb. De zon in Serengeti was erg fel en ook tijdens kortere ritjes voelde ik mijn gezicht al branden. Daarnaast gaf de muggenspray me wat extra bescherming tegen malaria.
Hoewel sommige lodges muggenspray en zonnebrandcrème aanboden aan hun gasten was ik blij niet afhankelijk te zijn van anderen en het zelf meegenomen te hebben.
Monica Humphries/Business Insider
-
Met de koude ochtenden en bloedhete middagen was het heel handig om laagjes kleding te hebben.
Voordat ik een week naar Serengeti ging zag ik lange dagen in de zin voor me en lange ritten op stoffige wegen in de hitte waarbij ik veel zou zweten.
Gelukkig was ik slim genoeg om te checken welk weer het is in de regio en daarbij ontdekte ik dat het behoorlijk fris kon worden met temperaturen onder de 10 graden.
Als iemand die kou haat, wist ik gelijk dat ik meer nodig had dan alleen de topjes en T-shirts die ik oorspronkelijk wilde inpakken.
Uiteindelijk nam ik een sweater, mouwloze bodywarmer, lichtgewicht blouses, tank tops, T-shirts, korte en lange broeken en regenkleding mee.
Ik was heel blij dat ik al die verschillende kledingopties had tijdens de trip. De ochtenden en avonden in de wildernis zijn echt fris, terwijl het in de middag bloedheet is en ook flink kan regenen.
Monica Humphries/Business Insider
-
Ik zou wel een ding thuislaten de volgende keer: de basislaag van T-shirts met lange mouwen.
Het hebben van verschillende kledinglagen was de sleutel voor mijn succesvolle safari-garderobe, maar verrassend genoeg heb ik geen enkele keer de T-shirts met lange mouwen gedragen die ik had ingepakt.
Dat komt omdat de temperatuur in Serengeti heel snel veranderden. Tijdens de koude ochtenden droeg ik jassen en sweaters, maar toen de zon eindelijk opkwam werd het heel snel heet en droeg ik liever een lichte blouse in plaats van een T-shirt met lange mouwen.
De volgende keer neem ik die basislagen helemaal niet meer mee.
Monica Humphries/Business Insider
-
Ik heb me veel te druk gemaakt over het alleen maar inpakken van kleding met neutrale kleuren
Bij alles wat ik had gezien, gelezen en gehoord in de aanloop naar mijn safari werd de nadruk gelegd op kleding met neutrale kleuren.
Olijfkleur, bruintinten en kaki was goed. Blauw en zwart waren een no-go, aangezien die kleuren tsetse-vliegen aan zouden trekken die slaapziektes over kunnen brengen. En felle kleuren zouden dieren kunnen alarmeren en afschrikken.
Als iemand van wie de garderobe voor 80 procent uit zwarte kleding bestaat, zorgde dat voor de nodige stress en ging ik winkelen voor ik op reis ging.
Maar toen ik er vlak voor mijn trip met Van Niekerk over praatte zei ze dat de safari-uitrusting veel informeler en flexibeler is dan ik online had gelezen.
Haar advies is om in te pakken wat je al hebt. Je hoeft je niet al te veel zorgen te maken als je geen volledige kaki-garderobe hebt. neem gewoon zoveel mogelijk kleding met neutrale kleuren mee, maar je hoeft fellere kleuren niet helemaal te vermijden.
Behalve tijdens een wandeling was er geen moment waarop ik het idee had dat de kleuren van mijn kleding impact had op dieren. Uiteindelijk had ik spijt dat ik kleren had gekocht die ik waarschijnlijk nooit meer ga dragen.
Monica Humphries/Business Insider
-
Ook heb ik me bij het inpakken vooral gericht op outdoor-kleding, terwijl wat meer comfort beter was geweest.
“Het kan je hele inpaklijst veranderen, maar ik neem altijd een aantal jurken mee”, zegt Van Niekerk. “Je wilt je comfortabel voelen.”
Terwijl we aan het videobellen waren keek ik nog eens goed naar mijn rugzak. Die zat vol met wandelbroeken, sportshirts en andere kleding die voor buiten bedoeld waren, maar Van Niekerk herinnerde me eraan dat er ook heel veel tijd is voor ontspanning tijdens een safari-vakantie.
“Mensen kleden zich als rangers die het park ingaan, maar je bent op vakantie en hangt ook heel vaak rond in de lodge”, zei ze.
Na het belletje verving ik een broek door een jurk en stopte ik ook een paar trendy sandalen in mijn rugzak en ik ben blij dat ik dat gedaan heb.
Hoewel ik zeker ook dichte schoenen nodig had voor wandelingen, waren er ook dagen bij dat ik uitsluitend sandalen droeg. En datzelfde gold voor mijn kleding. Ik had sommige kleren echt nodig voor het wandelen, maar meestal had ik de luxe voor comfort te kiezen.
Als ik opnieuw op safari zou gaan zou ik het advies van Van Niekerk nog meer ter harte nemen en meer jurken en comfortabele kleding meenemen.
Monica Humphries/Business Insider
-
Mijn grootste fout was alle cash die ik meenam
Fooien geven is in vrijwel heel Afrika de norm.
Reisbureaus als Go2Africa hebben richtlijnen voor fooien, dus het was niet zo heel moeilijk om uit te vogelen hoeveel cash ik mee moest nemen.
Wat ik niet wist is dat de meeste mensen de voorkeur geven aan nieuwe onbeschadigde dollars en dat soms zelf eisen.
Toen ik in Tanzania landde en mijn eerste taxiritje wilde betalen, weigerde de chauffeur mijn 10 dollar-biljet omdat er een klein scheurtje zat in het midden.
De volgende keer zorg ik ervoor dat mijn bank me alleen nieuwe biljetten geeft om fooien te kunnen geven.
Maryna Terletska/Getty Images
-
De volgende keer neem ik ook kleine spullen als herbruikbare rietjes en pakjes tissues mee.
Gelukkig hadden de lodges waar ik verbleef vrijwel alles wat ik nodig had. De meest hadden hervulbare waterflesjes, muggenspray en zonnebrandcrème beschikbaar.
Er waren echter een aantal kleine dingen die ik toch graag zelf had meegenomen.
Zo had ik bijvoorbeeld graag een herbruikbaar plastic rietje bij me gehad. Het zijn vaak wilde ritjes op safari, hetgeen betekent dat het onmogelijk is om met open mond uit een fles water te drinken. Met een rietje had ik wel goed kunnen drinken terwijl we aan het rijden waren.
Ik was ook een aantal keren op openbare toiletten zonder wc-papier en had toen graag mijn eigen tissues bij me gehad om dat probleem op te lossen.
Edward Berthelot/Getty Images
-
Al met al was het inpakken voor mijn eerste safaritrip een behoorlijk succes, gezien het feit dat het vergeten van een rietje en niet genoeg jurkjes bij me hebben de grootste fouten waren.
De safari was meer casual dan ik had verwacht.
Het was moeilijk echt grote fouten te maken bij het pakken van kleren en benodigdheden in de lodges.
Voor toekomstige safari’s zal ik meer comfortabele kleding inpakken, nieuw geld meenemen en een herbruikbaar rietje.
Monica Humphries/Business Insider