- De Amerikaanse financiële goeroe Robert Kiyosaki waarschuwt in een e-mail aan zijn volgers voor een zware beurscrash.
- De auteur van de bestseller “Rich Dad Poor Dad” noemt crypto echter een potentiële winnaar bij een economische recessie.
- Kiyosaki zei eerder juist dat de bitcoin nul waarde heeft en dat hij niet niet serieus gelooft in cryptovaluta.
- Lees ook: Nederland krijgt te maken met lichte recessie eind dit jaar, schatten economen van ABN AMRO
Beleggers moeten rekening houden met een catastrofale instorting van beurzen. Cryptomunten zouden hierbij juist bescherming kunnen bieden. Die boodschap bracht de Amerikaanse financiële goeroe Robert Kiyosaki afgelopen weekend in een e-mail aan zijn volgers.
“Ik voorspel de grootste crash in de wereldgeschiedenis”, schreef de auteur van de bestseller “Rich Dad Poor Dad” aan abonnees van de “Rich Dad Community” mailinglijst.
Kiyosaki verwacht een zware daling van de beurs, maar herhaalde zijn standpunt dat zogenoemde bear markets de beste tijden zijn voor beleggers om goedkoop in te stappen en buitensporige rendementen te scoren. Hij beweert ook dat er grote druk komt op het huidige economische systeem, wat kan leiden tot bredere acceptatie van cryptovaluta.
“Het is niet genoeg om in crypto te willen stappen,” zei hij. “Nu is het moment dat je MOET instappen in crypto, voordat de grootste economische crash in de geschiedenis plaatsvindt.”
Opvallend genoeg deed Kiyosaki de bitcoin, de belangrijkste cryptomunt, eerder dit jaar af als waardeloos. Afgelopen mei zei de financiële goeroe in zijn radioshow. “Ik handel in de bitcoin. Maar ik denk niet dat het enige waarde heeft. Ik speel gewoon het spel mee.”
In de eerste helft van dit jaar vertoonden de bitcoin en andere digitale munten een zeer sterke correlatie met vooral technologie-aandelen: zowel cryptovaluta als techaandelen zijn hard in waarde gedaald. Dit suggereert dat veel cryptofans er niet volledig van overtuigd zijn dat ze een wereldwijde financiële revolutie zullen veroorzaken.
Kiyosaki heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor een grote zeepbel op financiële markten. Daarin staat hij overigens niet alleen. Onder meer beursveteraan Jeremy Grantham stelt al geruime tijd dat de beurs in de vierde superzeepbel van de afgelopen honderd jaar is beland.