Corendon kan de vouchers, die het klanten heeft gegeven voor geannuleerde reizen in de coronapandemie, niet uitbetalen.
Reisorganisaties zijn verplicht om binnen een jaar na uitgifte geld terug te geven als de klant dat heeft gevraagd.
Het kabinet wil een voucherfonds van 400 miljoen euro in het leven roepen voor de terugbetalingen. Dit wacht nog op goedkeuring.
Corendon kan coronavouchers niet op tijd uitbetalen zonder voucherfonds. Dat heeft de reisorganisatie aan de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) laten weten.
Dat meldt de NOS.
Sinds de uitbraak van de coronapandemie vorig jaar maart, hebben reisorganisaties hun klanten vouchers gegeven voor geannuleerde reizen. Daarmee hebben ze recht op een nieuwe reis.
Na een half jaar is het ook mogelijk om geld terug te vragen. Reisorganisaties zijn dan verplicht om binnen een jaar na uitgifte de reissom terug te betalen.
Voor de eerst uitgegeven tegoedbonnen breekt maandag de uiterste terugbetaaldatum aan.
De vouchers voor pakketreizen worden gedekt door Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Het is al langer duidelijk dat er meer vouchers zijn uitgegeven dan dat er geld in het garantiefonds zit.
Om dat op te lossen heeft het kabinet 400 miljoen euro gereserveerd voor een voucherfonds die reisorganisaties een lening kunnen verschaffen voor de terugbetalingen. Het fonds is er echter nog niet. Het wacht op goedkeuring van de Europese Commissie.
LEES OOK: Liever geld dan een voucher na geannuleerde reis? Dit moet je weten over verschillen tussen coronavouchers