Rabobank is ontevreden over zijn marktpositie bij het bedienen van rijke particulieren in Nederland. Het vermogensbeheer wordt gestroomlijnd en dat kost dochter Schretlen de kop.
De Rabobank trekt de stekker uit zijn meer dan 100 jaar oude vermogensbeheerdochter Schretlen & Co. De dienstverlening aan vermogende klanten wordt volledig geïntegreerd met die van de Rabobank, maakte het bankconcern dinsdag bekend.
De krachtenbundeling moet volgens de Rabobank leiden tot een verbeterde dienstverlening aan zowel de klanten van de Rabobank als van Schretlen. Klanten van de Rabobank en van Schretlen kunnen vanaf medio 2015 gebruikmaken van het totale assortiment dat geïntegreerd wordt aangeboden.
De beleggingsspecialisten van Schretlen zullen een afdeling vormen bij Rabobank Nederland onder de naam Rabo Schretlen Vermogensmanagement.
Reden achter de reorganisatieis dat Rabobank ontevreden is over zijn positie op de markt voor vermogende Nederlanders. In het Midden- en Kleinbedrijf, met veel vermogende directeur-aandeelhouders, is Rabobank sterk als kredietverlener met een martkaandeel van 44 procent.
Rabobank wil meer rijken aan zich binden
Maar Rabobanks kracht als kredietverlener vertaalt zich niet in een even sterke positie bij het vermogensbeheer voor particulieren die meer dan één miljoen euro te beleggen hebben, zo laat directeur particulieren en private banking Ron Droste van Rabobank dinsdag weten tegenover Het Financieele Dagblad.
Rabobank's marktaandeel bij particulieren met meer dan één miljoen euro is 13 procent en dat noemt Droste "veel te laag". Hij beschouwt een marktaandeel van 18 procent in dit segment als natuurlijk, stelt Droste tegenover het FD.
Droste heeft zijn hoop gevestigd op duidelijkheid over de hele linie bij Rabobank: een gelijk productaanbod met gelijke tarieven.
Bron: ANP/Z24
lees ook
Beleggingsprofiel: handig voor jou of voor de bank?
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl