Meerdere partijen hebben interesse getoond in het failliete Nederlandse deel van mode- en schoenenwinkelketen Bristol. Dat meldt curator Dagmar Dielissen-Breukers. Hoe groot de kans op een doorstart is, kan ze nog niet zeggen. “Er wordt bekeken hoe serieus en kansrijk dat is”, aldus de curator.

Om welke partijen het gaat en of zij interesse hebben in alle Nederlandse onderdelen of een deel daarvan, is ook nog niet bekend. Bristol heeft volgens Dielissen-Breukers in Nederland ruim vijftig vestigingen en meer dan 350 werknemers. De winkels zijn inmiddels gesloten, maar mogelijk gaan sommige volgende week weer open, zegt Dielissen-Breukers.

De fysieke winkels van Bristol in Nederland waren nog “in beperkte mate” open voordat de curatoren waren aangesteld, zei Euro Shoe Group bij het aanvragen van het bankroet. De webshop is in Nederland en België dicht sinds vorige week.

Medewerkers van Bristol krijgen nog wel hun salaris over augustus, zei moederbedrijf Euro Shoe Group onlangs. De curator zegt dat werknemers in september betaald worden via uitkeringsinstantie UWV.

Doorstart van Bristol maakt meer kans na faillissement

Het moederbedrijf van Bristol probeerde voor het faillissement al een partij te vinden, die de Nederlandse winkels wilde overnemen, maar dat lukte niet. De curator denkt dat het nu mogelijk wel gaat lukken. "In een faillissement is de situatie anders", stelt ze.

In België vroeg het bedrijf eind mei een vorm van uitstel van betaling aan, waarmee het tijdelijk was beschermd tegen schuldeisers. Uiteindelijk hebben vier partijen een deel van de winkels in dat land overgenomen.

Euro Shoe Group kampt sinds 2019 met problemen, zoals de nasleep van de coronacrisis, hogere kosten voor huur en energie en minder koopkracht bij consumenten.

Bristol hield de afgelopen tijd een grote uitverkoop om met de opbrengsten een deel van de schulden te kunnen betalen. Marketingtopvrouw Lore Vanaudenhove van het moederbedrijf zei vorige maand dat dit niet genoeg is om alle schulden af te lossen. Hoeveel schulden Bristol in Nederland precies heeft, wordt volgens Dielissen-Breukers onderzocht.

LEES OOK: Verkoper van refurbished smartphones Renewd ging failliet door Franse ban op iPhone 12: ‘We bleven zitten met een grote voorraad’