Bedrijven of organisaties die niet willen dat hun terrein wordt gebruikt voor het spel Pokémon Go kunnen daartoe een verzoek indienen via de website van de ontwikkelaar van het spel, Niantic.
Dat laat het pr-bedrijf achter het spel weten. Eerder dinsdag verklaarde spoorbeheerder ProRail dat er contact opgenomen is met de ontwikkelaar van het spel om te voorkomen dat er opnieuw mensen langs het spoor op zoek gaan naar de Pokémon-wezens.
“Je moet er toch niet aan denken dat speurneuzen onder de trein komen. Laat het spelletje niet het einde van je leven worden”, zei een woordvoerder van ProRail. Nintendo en The Pokémon Company hebben volgens ProRail “de plicht en de verantwoordelijkheid dat iedereen het spelletje leuk en gevarenvrij moet kunnen spelen”.
Niantic laat weten dat als er een verzoek wordt ingediend ‘alle relevante stappen op dit gebied worden genomen’.
Spoorlopers
De politie heeft zijn handen vol aan Pokémon Go, het spelletje op mobiele telefoons waarin gejaagd wordt op virtuele wezentjes. Bij Hattem haalde de politie maandagavond twee mensen van het spoor die daar op jacht waren. Tussen Delft en Schiedam liep het treinverkeer vertraging op door de Pokémon Go-spelers. ProRail heeft inmiddels contact gezocht met maker Nintendo.
Veilig Verkeer Nederland trok eveneens aan de bel. De organisatie vreest dat er doden gaan vallen omdat mensen op de fiets of in de auto op zoek zijn naar Pokémon. Die vrees lijkt niet ongegrond. In Nunspeet werd dinsdag een automobilist aan de kant gezet vanwege zijn vreemde rijgedrag. Hij bleek in zijn auto het spelletje te spelen.
Pokémon in ziekenhuis
Het AMC in Amsterdam bleek ook een plek te zijn waar Pokémon waren 'verstopt'. Er liepen mensen rond in ruimtes waar ze helemaal niet mochten komen. Het ziekenhuis plaatste vervolgens een bericht op Twitter met een plaatje van een zieke Pokémon met het verzoek niet naar het ziekenhuis te komen.
De politie heeft het er druk mee en waarschuwde dat het bureau geen terrein is om naar de wezentjes te zoeken. Het politiebureau in het Haagse Zuiderpark liet weten dat mensen zelfs belden met 0900-8844. "Dit is niet de bedoeling. Wij weten ook niet waar ze zitten. 0900-8844 moet bereikbaar zijn voor meldingen."
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl