Modebedrijf SuperTrash maakt een doorstart.
De onderneming, die jarenlang in handen was van ondernemer en tv-persoonlijkheid Olcay Gulsen, ging eind vorige maand failliet.
Een groep investeerders heeft nu de voorraden en inventaris van de vijf eigen winkels en de intellectuele eigendomsrechten gekocht van de curator.
De SuperTrash-winkels in Breda en Roermond maken onderdeel uit van de doorstart. Naar de toekomst van de winkels in Laren, Utrecht en Arnhem wordt nog gekeken.
Gulsen kocht SuperTrash in 2009 en bouwde het bedrijf uit. In februari trok ze zich terug als topvrouw van de modeketen. Gulsen liet aan RTL Boulevard weten dat de projecten voor televisie te veel tijd van haar vragen om ze nog te combineren met haar werk als CEO.
Gulsen schuift regelmatig aan bij RTL Boulevard en presenteerde al eerder een ondernemersprogramma voor BNN. In februari verscheen haar boek ‘Super Olcay: hoe je met lef van niets naar de top komt’. Een autobiografie waarin ze tips geeft voor ondernemersschap.
Ze was onlangs ook te zien als deelneemster in het populaire televisieprogramma Wie is de mol?
Olcay Gulsen blufte over SuperTrash
"Ik ben niet de beste continuïteitsmanager gebleken", zei Gulsen na het faillissement van SuperTrash. "Ik ben een enthousiaste ondernemer, goed in creatief denken en eigenzinnig om een bedrijf op te bouwen. Ik ben iemand die graag veel ballen in de lucht houdt en nu ben ik duidelijk tekort geschoten. Ik heb niet adequaat genoeg gereageerd."
Eerder bleek al dat Gulsen soms blufte over hoe ze het bedrijf opgezet had. Zo vertelde ze dat ze geen lening had, terwijl ABN Amro deels garant stond voor SuperTrash.
Daarover zei ze in Playboy: “Die verwarring is toch alleen maar leuk? Alles is een verhaal. En als er geen verhaal is dan moet je maar een verhaal maken. Ik heb veel gebluft, ik heb een beetje gelogen, ik heb interessant gedaan, ik heb mezelf beter voorgedaan dan ik was – het hoort er allemaal bij."