De aandelenbeurs in Tokio is woensdag opnieuw hoger geëindigd. De afgenomen dreiging van een escalatie van het conflict in Oekraïne joeg ook onder Japanse beleggers de kooplust aan.

De stijging werd aangevoerd door de Japanse projectontwikkelaars, die een inhaalslag lijken te maken na de koersverliezen eerder dit jaar. De Nikkei sloot 1,2 procent hoger op 14.897,63 punten.

De handel stond daarnaast in het teken van de jaarlijkse bijeenkomst van het Chinese parlement. Uit alle hoeken en gaten van China komen woensdag de bijna 3000 parlementsleden bijeen voor de jaarlijkse zitting van het Nationale Volkscongres. De Chinese minister-president Li Keqiang liet alvast weten dat hij de doelstelling van een economische groei van 7,5 procent voor 2014 handhaaft.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten gingen woensdag ook overwegend omhoog. In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,1 procent en de Kospi in Seoul steeg 0,9 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde eveneens met een winst van 0,9 procent.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl