Dat is maandag bekendgemaakt in Maastricht tijdens een officiële presentatie.
De ‘winnaars’ zijn restaurant Aan de Poel in Amstelveen van chef-kok Stefan
van Sprang, de Treeswijkhoeve in Waalre van chef-patron Dick Middelweerd en
chef Moshik Roth is erin geslaagd om het tweesterrenniveau van zijn
restaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen te evenaren in zijn nieuwe hippe
etablissement &samhoud places in Amsterdam.
Vier nieuwe restaurants met een ster
De nieuwe Michelingids Nederland 2013 telt nu een recordaantal
tweesterrenrestaurants, namelijk 18. De Librije van chef-kok Jonnie Boer en
Oud Sluis van chef-kok Sergio Herman houden hun drie sterren.
In de lijst staan ook vier nieuwe éénsterrenrestaurants: Bloks in Amersfoort
van chef-kok Marco Blok, Bord’eau – het nieuwe restaurant van hotel de
l’Europe in hartje Amsterdam – Kaagjesland in Reeuwijk en HanTing Cuisine in
Den Haag.
Lees ook:
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl