- CEO Mark Zuckerberg van socialmediagigant Meta heeft een plek in de top drie rijkste personen ter wereld bemachtigd.
- Sinds januari nam zijn vermogen met bijna 56 miljard dollar toe tot in totaal 184 miljard dollar.
- Tot vorige week kon CEO Jensen Huang van chipmaker Nvidia de topman van Meta nog voorblijven qua vermogensgroei in 2024.
- Lees ook: Dit is de nieuwe rijkste vrouw ter wereld: Alice Walton, erfgenaam van winkelgigant Walmart
Niemand is dit jaar rijker geworden dan Mark Zuckerberg. Zelfs CEO Jensen Huang van Nvidia kan Zuckerberg niet meer voorblijven, ondanks het feit dat de chipmaker enorm profiteert van de AI-hype.
De CEO van Meta, het moederbedrijf van WhatsApp en Instagram, zag zijn vermogen in de eerste acht maanden van dit jaar met bijna 56 miljard dollar (50 miljard euro) groeien. Dat komt neer op een toename van ruim 40 procent tot 184 miljard dollar (166 miljard euro), blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index.
Zuckerberg profiteert van de stijgende aandelenkoers van Meta. De CEO bezit zo’n 13 procent van alle aandelen, goed voor ongeveer 170 miljard dollar.
Dat plaatst Zuckerberg (184 miljard dollar) plots in de top drie rijkste personen ter wereld. Zijn vermogen is momenteel net iets groter dan dat van de Franse luxemagnaat Bernard Arnault (183 miljard dollar). Op plek twee en één staan respectievelijk Jeff Bezos (201 miljard dollar) en Elon Musk (251 miljard dollar).
Huang was tot vorige week degene die zijn vermogen sinds januari het meest zag groeien. Echter, doordat chipmaker Nvidia momenteel klappen krijgt op de beurs, is zijn vermogen in een week tijd met 11,5 miljard dollar (10 miljard euro) afgenomen.
Beleggers krijgen weer vertrouwen in Meta
Meta is een van de grootste bedrijven op het gebied van sociale media. Het bedrijf van Zuckerberg bezit Facebook, Instagram, Threads en Whatsapp.
Ook is het bedrijf niet bang om te investeren in opkomende technologieën, wat niet altijd even goed uitpakt. Zo zette het groots in op virtual reality en de metaverse, wat meer geld kostte dan het opleverde. Vanzelfsprekend steekt het bedrijf ook veel geld in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI).
Die investeringen hebben in het verleden veel beleggers afgeschrikt, waardoor het aandeel Meta met driekwart daalde tussen september 2021 en november 2022. Sindsdien is de koers vervijfvoudigd.
Dat komt met name door de marktbrede AI-hype en tekenen dat Meta minder geld steekt in Reality Labs, de bedrijfstak die zich bezighoudt met virtual reality en de metaverse.