- Miljardair Mark Cuban zegt dat hij in de wereld van ‘decentralised finance’ (DeFi) is gestapt als liquiditeitsverschaffer.
- Met het mogelijk maken van handel tussen bepaalde cryptomunten verdient hij in sommige gevallen een jaarlijks rendement van meer dan 200 procent.
- In een blogpost laat Cuban zich uit over het DeFi-ecosysteem. Business Insider zet de zeven beste citaten op een rij.
Mark Cuban verdiende het grootste deel van zijn fortuin met de verkoop van zijn internetradiostartup Broadcast.com aan Yahoo, op het hoogtepunt van de dotcomzeepbel. De verkoop leverde hem 5,7 miljard dollar in aandelen op.
Nu zegt de miljardair dat hij op een andere manier de kost verdient: met ‘yield farming’.
Cuban is een liquiditeitsverschaffer geworden op DeFi-beurzen, waar hij beloningen verdient voor het faciliteren van handel tussen gebruikers. In sommige gevallen behaalt hij hiermee een rendement van meer dan 200 procent op jaarbasis.
DeFi is een overkoepelende term die verwijst naar gedecentraliseerde financiële toepassingen op basis van blockchaintechnologie. Doel is om onafhankelijk te zijn van traditionele tussenpersonen zoals banken.
Cuban beschrijft zijn intrede in DeFi in een nieuwe blogpost. Ook benadrukt hij de voordelen van het model dat hij 'de toekomst voor alle bedrijven' noemt.
Dit zijn de zeven beste citaten van Mark Cuban
1. "In een geldwisselkantoor moet je over de nodige financiële armslag beschikken om valuta’s en diensten te kunnen aanbieden. Je moet het je kunnen veroorloven om het risico van prijsvolatiliteit tussen valuta’s af te dekken. Als je deze business wilt opschalen, kan het erg duur en riskant zijn. Bij DeFi-beurzen is dat anders. Wat het runnen van een DeFi-beurs zo veel beter maakt is dat in plaats van dat de eigenaren van het bedrijf en hun schuldeisers kapitaal inbrengen om alle transacties te laten plaatsvinden, liquiditeitsverschaffers (LP’s) dat voor hen doen."
2. “Ik ben een kleine liquiditeitsverschaffer voor QuickSwap [een cryptobeurs, red.]. Ik lever twee verschillende cryptomunten (DAI/TITAN) en stel QuickSwap daarmee in staat handel aan te bieden tussen deze twee tokens. Zoals je hier kan zien is dit handelspaar een van de vele opties. Ook kan je zien dat op basis van de 0,25 procent van het volume die QuickSwap mij betaalt, mijn jaarlijks rendement op mijn initiële investering van 75.000 dollar op het moment van schrijven ongeveer 206 procent is."
3. “Dus in ruil voor het leveren van de liquiditeit die zowel TITAN als QuickSwap nodig hebben, krijg ik 0,25 procent van het handelsvolume tussen deze twee tokens. Zolang ik een goed rendement blijf maken, zal ik mijn geld geïnvesteerd houden. Zo niet, dan kan ik het direct opnemen (sommige platformen hanteren termijnen of boetes).”
4. "Elk financieel softwarebedrijf heeft cloudcomputing- en bedrijfskosten die vaak sneller groeien dan hun inkomsten. Dit is geen verrassing; het is precies waarom softwarebedrijven aanzienlijke hoeveelheden kapitaal aantrekken. De kapitaalbehoeften van bedrijven als Polygon [een Ethereum-platform, red.] zijn heel anders. Waarom? Omdat in plaats van hun bedrijf uitsluitend te bouwen op een cloudcomputing-platform hun bedrijven gedecentraliseerd zijn. De onafhankelijke partijen brengen hun eigen kapitaal in om zo het netwerkplatform te ondersteunen."
5. “In elk ander bedrijf moet je veel geld uitgeven om je eigen servers te hosten of te betalen voor cloudcomputing-kosten. Plus, je moet allemaal mensen inhuren. In de gedecentraliseerde cryptowereld leveren derde partijen de rekenkracht die het platform draaiende houden in ruil voor beloningen in de token van dat netwerk."
6. “Als Polygon een traditionele onderneming was, hadden ze miljoenen aan financiering moeten ophalen. In plaats daarvan creëren ze een bijna niets kostende token die ze distribueren in overeenstemming met de cryptogemeenschap.”
7. “Dat wil niet zeggen dat elk blockchain- of DeFi-project zal werken. Er is een ongelooflijke hoeveelheid concurrentie. Zoveel dat de meesten niet zullen werken. Ze krijgen niet genoeg gebruikers of genereren niet genoeg geld om te slagen. Maar als het om crypto versus traditionele, gecentraliseerde bedrijven gaat, kies ik altijd voor crypto.”
[activecampaign form=28]
Meer crypto? Bekijk ook deze stukken eens:
- Hedgefondsen en particuliere beleggers laten zich niet afschrikken door de recente cryptocrash – Goldman Sachs kijkt naar ether-opties en -futures
- De baas van een vermogensbeheerder voor crypto’s met $120 miljoen legt uit waarom hij kansen ziet voor 2 coins: polkadot en algorand
- De bitcoin moet misschien eerst zakken onder de $30.000 voordat kopers weer massaal instappen, denkt een crypto-expert van JPMorgan
- Operationeel directeur van Chia, een ‘groen alternatief ‘ voor de bitcoin, verwelkomt regulering: beursgang moet moet transparantie bieden
- Beleggen in bitcoin en ethereum zonder zelf de munten te kopen: dit zijn de kansen en risico’s van de crypto-ETN’s van VanEck