Onthoud dit woord: avolatte.
Eind april plaatst de Ierse stand-up comedian Joanne McNally een foto op Instagram. Bij een Turks café kreeg ze een latte geserveerd in een avocadoschil.
“Hier is-ie, de avolatte”, schrijft McNally. “Ik heb het helemaal gehad met dat gekke servies. Borden zijn dood. Weg met borden. Ze hebben lang genoeg een monopolie gehad op eten.”
Of de avolatte echt op het menu stond of dat ze het als grap bestelde, is niet duidelijk. Het ziet er in ieder geval wel gaaf uit:
Dat had het kunnen zijn voor de avolatte. Een eendagsvlieg. Leuk bedacht, maar niet praktisch.
Nee hoor. Twee weken later plaatst Truman Cafe uit het Australische Melbourne een video op Instagram, waarin een latte wordt geschonken in een avocado.
Een barista van het café gaf later toe dat de avolatte een grap was. “We verkopen ze niet, maar iemand kwam binnen en wilde er eentje”, zei Jaydin Nathan tegenover news.com.au. Maar de avolatte krijgt nu zoveel aandacht dat Nathan denkt dat het misschien een goed idee is om het op de kaart te zetten.
Het internet is verdeeld over de nieuwste creatie van barista’s. Het bekende Engelse woordenboek Merriam-Webster zit er in ieder geval niet op te wachten:
Word We’re Not Watching: avolatte.
— Merriam-Webster (@MerriamWebster) 20 mei 2017
Maar toch, dit krijgt natuurlijk navolging. Welke Nederlandse koffietent zet de avolatte als eerste op hun menu?