De fabrikant van technisch textiel en kunstgras TenCate heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst voor eenmalige posten behaald van 19,3 miljoen euro, tegen 10 miljoen euro een jaar eerder.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Maandag werd nog gemeld dat een consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners een overnamebod heeft gedaan op TenCate.

De totale omzet nam in de eerste zes maanden met 15 procent toe tot 571,5 miljoen euro. Op autonome basis steeg de omzet met 5 procent. Volgens TenCate was in het tweede kwartaal van 2015 voor het vijfde kwartaal op rij sprake van een positieve autonome omzetgroei. Het bedrijf gaf aan op koers te liggen om de eerder uitgesproken omzetverwachting voor dit jaar waar te maken.

Volgens topman Loek de Vries is het hogere resultaat vooral te danken aan de groei van een aantal van de meest hoogwaardige producten waar TenCate zijn innovaties kan combineren met een sterke positie in groeimarkten. Dat geldt bijvoorbeeld voor kunstgras, voor militaire beschermende weefsels en voor aerospace composites. De operationele marge verbeterde verder, aldus het bedrijf.

Het consortium onder leiding van Gilde biedt in totaal 675 miljoen euro voor TenCate. Aandeelhouders met een belang van 16 procent hebben hun steun aan het bod al uitgesproken. Ook het bestuur van TenCate staat achter de overname.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl