KPN heeft zijn topman Eelco Blok een bonus van 425.000 euro gegeven voor zijn inspanningen rond de verkoop van het Duitse dochterbedrijf E-Plus.

Dat blijkt uit het jaarverslag dat het telecombedrijf donderdag heeft gepubliceerd.

KPN verkocht E-Plus vorig jaar aan het Spaanse Telefónica. De verkoop leverde het bedrijf 5 miljard euro in contanten op, waarvan een aanzienlijk deel is gebruikt om schulden terug te dringen.

Een woordvoerster van KPN gaf aan dat de verkoop van E-Plus een “complex en tijdrovend proces” was, dat naast het normale werk moest worden afgerond.

Totale beloning Blok: 2,6 miljoen euro

De eenmalige uitkering met betrekking tot E-Plus komt overeen met circa 50 procent van zijn jaarsalaris. De normale kortetermijnbonus van Blok verdubbelde vorig jaar ruimschoots, tot 548.000 euro. Het salaris en de uitgekeerde bonussen van Blok telden op tot 1,8 miljoen euro, tegen 1,1 miljoen euro in 2013.

Mede dankzij de bonus liep de totale beloning van Blok vorig jaar op naar 2,6 miljoen euro, tegen 1,9 miljoen euro in 2013. De eenmalige uitkering met betrekking tot E-Plus komt overeen met circa 50 procent van zijn jaarsalaris. De normale kortetermijnbonus van Blok verdubbelde vorig jaar ruimschoots, tot 548.000 euro.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl