KPN-topman Eelco Blok is niet beducht voor een fusie tussen kabelaars Ziggo en UPC. Hijverwacht niet dat da tot grote veranderingen in de telecommarkt zal leiden.

Dat zei topman Eelco Blok dinsdag in een toelichting op de jaarcijfers.

Beide kabelexploitanten hebben volgens Blok een monopoliepositie in het gebied waarin ze actief zijn. ,,Daar verandert niets aan”, zei hij.

Telefonie, tv, internet

Tussen de regio’s van Ziggo en UPC zit geen overlap. Blok vindt wel dat er met het ontstaan van zo’n machtige tegenstrever op gebied van televisie en internet sprake moet zijn van een gelijk speelveld. Hij gaat er dan ook vanuit dat het nieuwe Ziggo net zo zal worden behandeld als KPN. Dat zou onder meer betekenen dat de kabelaar zijn netwerk moet openstellen voor concurrentie.

Blok zei verder dat KPN in gesprek is gebleven met América Móvil (AMX), ook na de mislukte overnamepoging door dat Mexicaanse bedrijf. ,,Ze blijven grootaandeelhouder en hebben twee commissariszetels”, aldus de topman. Blok zei niet te weten wat de intenties van AMX zijn na medio april, als de periode afloopt waarin de Mexicanen geen nieuw bod mogen doen.

Verdere consolidatie in de Europese telecommarkt is volgens Blok onvermijdelijk. KPN speelt daar al een rol in met de verkoop van E-Plus aan Telefónica Deutschland. Op termijn zal ook in Nederland marktconcentratie optreden. ,,Daar ben ik van overtuigd'', zei hij.

Lees ook:

KPN boekt verlies en schrapt fors meer banen

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl