- Autobouwer Stellantis gaat via z’n financiële tak Distingo een spaarrekening aanbieden in Nederland.
- Op deze vrij opneembare rekening kun je een variabele rente van wel 3,1 procent op jaarbasis verwachten.
- Spaarrentes zitten in de lift, waarbij ook depositorentes voor spaargeld dat langer vaststaat hoger worden.
- Lees ook: Fiscale eindejaarstips 2023: 7 slimme manieren om nog snel te besparen op de vermogensbelasting in box 3
Stellantis, het bedrijf achter automerken zoals Peugeot, Citroën en Opel, gaat via z’n dochterbedrijf Distingo Bank een spaarrekening aanbieden in Nederland waar je op jaarbasis 3,1 procent rente ontvangt. Deze spaarrekening kan afgesloten worden via het platform Raisin, dat spaarrekeningen van buitenlandse banken in Nederland faciliteert.
Het gaat om een vrij opneembare spaarrekening met een variabele spaarrente die per kwartaal wordt uitgekeerd. Wel kun je maximaal 100.000 euro kwijt op deze rekening, die gaat vallen onder het Franse depositogarantiestelsel.
De dekking is net als in Nederland 100.000 euro per persoon per rekening, maar je moet bij de Franse toezichthouder aankloppen, als Distingo Bank in de problemen komt.
Met de spaarrekening wil Stellantis naar eigen zeggen een product bieden dat aansluit op de krediet- en financieringsbehoeften van z’n klanten door ze voordelig te laten sparen voor de aankoop of lease van een auto.
De variabele spaarrente bij Distingo Bank is bijna twee keer zo hoog als de variabele rente dan die je krijgt bij de meeste grote Nederlandse banken. ING en ABN Amro bieden een variabele rente van 1,5 procent. SNS, Triodos en Rabobank bieden 1,7 procent.
Hogere spaarrente: ook deposito levert meer op
Maar Distingo is niet de enige buitenlandse bank die een scherpe rente biedt. De Turkse bank Yapi Kredi biedt bijvoorbeeld een variabele spaarrente van 2,75 procent. Deze bank heeft een volledig Nederlandse vestiging die onder toezicht van De Nederlandsche Bank valt en dus ook onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.
Spaarrentes zijn dit jaar over de hele linie gestegen, mede doordat de Europese Centrale Bank (ECB) de beleidsrente heeft verhoogd in de strijd tegen de hoge inflatie.
Spaarders kunnen zich ook richten op depositorekeningen waarbij spaargeld wat langer vast staat tegen een hogere rente.
Momenteel biedt bijvoorbeeld Garantibank, ook een Turkse bank met een volledig Nederlandse vestiging, een rente van 3,25 procent (op jaarbasis) voor 3-maands deposito.
Voor een 1-jaarsdeposito biedt Credit Europe Bank van de in Nederland gevestigde banken de hoogste rente met een tarief van 3,75 procent, zo blijkt uit een overzicht van spaarinformatie.nl