De afgelopen 50 jaar is de wereld gewend geraakt aan de idiote bedreigingen van Noord-Korea die nergens toe leiden.
Maar de dreigementen hebben onder leiding van Kim Jong-un een scherpere en meer onheilspellende wending genomen.
Noord-Korea heeft onder de jonge leider vijf kernproeven uitgevoerd. En afgelopen zondag probeerde het geheimzinnige regime een raket af te vuren, die binnen enkele seconden ontplofte.
Ondanks alle aandacht is er nog steeds weinig bekend over Kim. Dit is wat we wel weten over hoe hij een van de angstaanjagende dictators van de wereld werd:
Kim Jong-un is geboren op 8 januari — in 1982, 1983, of 1984.
Zijn ouders waren de vorige leider van Noord-Korea, Kim Jong-il, en zijn vrouw, Ko Young-hee. Hij heeft ook nog een oudere broer, Kim Jong-chul en een jongere zus, Kim Yo-jong.
Hoewel Kim Jong-un's officiële geboortejaar 1982 is, zijn er aanwijzingen dat dat jaar om symbolische redenen is aangepast. Zo is zijn geboortejaar precies 70 jaar na de geboorte van Kim Il-sung en 40 jaar na de geboorte van Kim Jong-il.
Volgens officiële documenten van de Amerikaanse overheid is Kim Jong-un echter daadwerkelijk geboren op 8 januari 1984.
Jong-un — hier met zijn moeder — woont als kind thuis.
Tussen 1948 en 1994 wordt Noord-Korea geleid door de "Grote Leider" Kim Il-sung. Diens onbetwiste opvolger is zijn zoon Kim Jong-il. Het pad van diens zoon Kim Jong-un naar het onbetwiste leiderschap blijkt een stuk hobbeliger.
Hij gaat naar een kostschool in Zwitserland.
In Zwitserland neemt hij de naam 'Pak Un' aan en doet hij zich voor als een medewerker van de Noord-Koreaanse ambassade. Vermoedelijk gaat hij naar een de Engelstalige internationale school in Gümligen, vlakbij Bern. Voormalige klasgenoten omschrijven hem als een stille student die het merendeel van zijn tijd thuis doorbrengt, met een goed gevoel voor humor.
"Hij was grappig", zei voormalige klasgenoot Marco Imhof eerder tegen The Mirror. "Altijd in voor een grap."
"Hij had een gevoel voor humor; kon altijd goed opschieten met iedereen, zelfs de studenten uit landen die als vijand van Noord-Korea worden beschouwd", aldus een andere oud-klasgenoot tegenover Welt am Sonntag. "Politiek was taboe op school. We hadden vooral meningsverschillen over voetbal, niet over politiek."
Kim Jong-un is als kind gek op basketbal en groot fan van Michael Jordan.
De Zwitserse slaapkamer van de kleine Kim Jong-un hangt naar verluidt helemaal vol met posters van Michael Jordan. Hoewel de Kim Jong-un te dik en slechts 1 meter 67 lang lang is, is hij toch een aardige basketbalspeler.
"Hij was een ontzettend competitieve speler, heel explosief", aldus zijn voormalige klasgenoot Nikola Kovacevic tegenover The Mirror. "Hij was de spelmaker. Hij liet de dingen gebeuren."
"Hij kon niet tegen zijn verlies. Winnen was heel belangrijk", aldus oud-klasgenoot Marco Imhof.
Hij had daarnaast een "fantastische" collectie Nike-sneakers.
Na school in Zwitserland gaat hij terug naar huis voor een militaire opleiding.
Na zijn terugkeer naar Noord-Korea gaat Kim Jong-un naar de militaire universiteit vernoemd naar zijn opa, Kim Il-sung, samen met zijn oudere broer. Volgens sommige berichten gaan ze vanaf 2007 mee met de militaire inspecties van hun vader.
Kim Jong-un wordt vervolgens benoemd tot een viersterrengeneraal, vice-voorzitter van de Centrale Militaire Commissie van de Arbeiderspartij en een lid van het Centrale Comité, aldus de BBC.
Kim Jong-Un heeft een 'theme song', genaamd 'voetstappen'
'Voetstappen' klinkt als een propagandalied uit de Sovjet-Unie.
Het liedje roept mensen op om "onze admiraal Kims voetstappen" te volgen. Hier is een stukje van de tekst:
Voetstappen, voetstappen ... verspreid het geluid van de briljante toekomst .... stap, stap, stap, ah, voetstappen.
Veel Noord-Koreanen zien Kim Jong-un als een jongere versie van hun "Grote Leider" Kim Il-sung.
Kim lijkt veel op zijn grootvader, Kim Il-sung. Zowel wat betreft zijn uiterlijk en kapsel, als in zijn maniertjes.
Er doen geruchten de ronde dat Kim Jong-un zelfs plastische chirurgie heeft ondergaan om nog meer te kunnen lijken op zijn opa, hoewel Noord-Korea dat afdoet als "smerige rommel van nutteloze media".
"Een neprapport, uitgebracht door onze tegenstanders, is een vreselijke criminele daad die de partij, de staat, het leger en het volk nooit kunnen tolereren", aldus het officiële Noord-Koreaanse persbureau.
Na de dood van zijn vader wordt Kim Jong-un snel benoemd tot 'Opperste Leider' van Noord-Korea.
Na de dood van Kim Jong-il door een hartaanval, op 17 december 2011, erft de jonge Kim Jong-un het op drie na grootste leger, een kernarsenaal en volledige macht over Noord-Korea.
Kim Jong-un krijgt de macht ten koste van zijn oudere broer Kim Jong-chol, die volgens hun vader 'ziekelijk' en zwak was. Zijn andere broer, Kim Jong-nam liet zich naar verluidt negatief uit over het regime, volgens The Australian.
Kim Jong-un is ongeveer 30 wanneer hij de leiding over Noord-Korea krijgt, en daarmee het jongste staatshoofd ter wereld wordt.
Sommigen denken in eerste instantie dat Kim Jong-uns tante en oom eigenlijk de touwtjes in handen hebben.
In eerste instantie zijn Kim Jong-uns tante Kim Kyong-hui en haar echtgenoot, Jang Sung-taek, zijn meest invloedrijke adviseurs. Het koppel staat naar verluidt aan het hoofd van het leger en helpt de jonge leider bij het veiligstellen van zijn positie, terwijl hij meer ervaring opdoet.
Bij een vergadering van de Noord-Koreaanse Arbeiderspartij worden de twee dicht bij Kim Jong-un gespot. Hun meest belangrijke taak lijkt het benadrukken van zijn rol als machtig figuur, terwijl een aantal generaals hem niet vertrouwt, bericht The Telegraph.
Maar in december 2013 laat Kim Jong-un zijn oom en diens familie executeren, waarschijnlijk om een coup te voorkomen.
Op 12 december 2013 laat Kim Jong-un zijn oom Jan Sung-taek executeren. Hij wordt ervan beschuldigd de macht in Noord-Korea te willen grijpen via een militaire coup. Na de executie van zijn oom doen meer berichten de ronde over zuiveringsacties tegen de rest van de familie van zijn oom.
De Noord-Koreaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk ontkent echter dat Jan Sung-taeks familie ook is geëxecuteerd. Volgens de ambassadeur is alleen Jang Sung-taek vermoord, door een vuurpeloton na een proces.
Hij is getrouwd met een voormalige cheerleader en heeft mogelijk twee kinderen.
De leiders in Noord-Korea doen vaak geheimzinnig als het gaat over hun partners, maar Kim Jong-un heeft zijn vrouw vaak aan zijn zijde en staat foto's toe.
Noord-Koreaanse media onthullen dat hij is getrouwd met Ri Sol-ju, een voormalige cheerleader en zangeres - maar niemand weet precies wanneer de twee zijn getrouwd, meldt NBC.
Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten denken dat het stel in 2009 is getrouwd en al een kind hebben. Er doen geruchten de ronde dat Ri Sol-ju in 2012 een kind kreeg, velen denken dat het een meisje is.
Het koppel heeft mogelijk in 2015 nog een kind gekregen.
Kim Jong-uns jongensdroom komt uit wanneer voormalig Chicago Bulls-ster Dennis Rodman op bezoek komt.
Iedereen in de familie is blijkbaar een groot fan van de Chicago Bulls.
Zijn vader had een videobibliotheek van "praktisch elke wedstrijd die Michael Jordan speelde voor de Chicago Bulls". Kim Jong-il probeerde tevergeefs om Jordan langs te laten komen in 2001.
Kim Jong-un had veel posters van Jordan toen hij klein was. Er is een foto van zijn broer Kim Jong-chol, die als kind een shirt van de Bulls draagt: nummer 91, Dennis Rodman.
Maar de laatste tijd gaat het niet zo goed.
In 2013 is Kim Jong-un naar verluidt het doelwit van een moordaanslag. Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten denken dat "ontevreden mensen in het Noorden" achter de aanslag zitten.
De degradatie van een viersterrengeneraal lijkt de aanleiding voor een machtsstrijd in Noord-Korea. Wellicht in een poging om de controle terug te pakken, wordt Kim Jong-un extreem oorlogszuchtig. Hij verbreekt alle banden met Zuid-Korea en dreigt met een kernoorlog tegen al zijn buurlanden en de VS. Zijn vader en grootvader uitten ook continu dreigementen, zonder ooit de daad bij het woord te voegen.
Kim Jong-un gaat tijdens zijn heerschappij door met het bedreigen van Zuid-Korea en het westen, hopend dat dit zijn autoriteit vergroot.
Noord-Korea gaat door met het testen van raketten en kernwapens onder Kim Jong-un, ondanks dreigende sancties. In 2012 schiet het land de eerste satelliet de ruimte in. En onder Kim Jong-un blijft het land werken aan de productie van ballistische en nucleaire wapens.
In 2013 voert Noord-Korea zijn derde kernproef uit, de eerste onder leiding van Kim Jong-un. In april 2015 waarschuwt een Amerikaanse generaal dat Noord-Korea wel eens kernwapens zou kunnen bouwen die in staat zijn de westelijke kust van de VS te bereiken.
De kernproeven en internationale veroordelingen blijven gaan door in 2016.
Op 5 januari 2016 voert Noord-Korea zijn vierde kernproef uit, de tweede onder Kim Jong-un. Pyongyang claimt dat het gaat om een kleine waterstofbom.
Wereldleiders veroordelen de test van Noord-Korea. Zelfs China, de enige echte bondgenoot van China, verzet zich tegen het land.
Na die test wordt er nog een aantal steeds succesvollere tests met ballistische raketten uitgevoerd, die landen in de Japanse Zee. Noord-Korea slaagt er ook in om een raket af te vuren vanaf een onderzeeër.
In september 2016 overziet Kim Jong-un de vijfde en meest krachtige kernproef die het land tot dusver heeft uitgevoerd. Volgens sommige schattingen was de ontploffing krachtiger dan de bom die op Hiroshima neerkwam.
De tests tonen de vasthoudendheid van Kim aan. Die wil verder gaan met het bewapenen van zijn land. Als hij niet wordt tegengehouden schatten experts dat Noord-Korea in 2020 bommen kan maken die de VS kunnen bereiken.
De moordaanslag op Kim Jong-uns jongere halfbroer Kim Jong-nam op een Maleisisch vliegveld leidt tot een internationaal onderzoek naar de Noord-Koreaanse betrokkenheid.
Op 13 februari 2017 wordt Kims halfbroer Kim Jong-nam vergiftigd op het vliegveld van Kuala Lumpur.
Wereldwijd wordt het Noord-Koreaanse regime verdacht. De Maleisische politie voert tegen de wens van Kim een autopsie uit en noemt een hooggeplaatste Noord-Koreaanse ambtenaar en diverse andere Noord-Koreanen als verdachten, samen met twee vrouwen die vermoedelijk als huurmoordenaars werkten.
In maart escaleert het conflict tussen de voormalige bondgenoten, nadat Maleisië de Noord-Koreaanse overheid in direct verband brengt met de moord. Noord-Korea voert een uitreisverbod voor Maleisische burgers in, Maleisië annuleert de visumvrije toegang voor Noord-Koreanen.
In het Trump-tijdperk bereikt het conflict met Noord-Korea een nieuw hoogtepunt.
Kort nadat Donald Trump president wordt van de VS, bestempelt hij Noord-Korea als de grootste bedreiging voor de VS.
Trump breekt met de lijn van zijn voorganger Barack Obama, die probeert te onderhandelen via 'strategisch geduld'. De nieuwe Amerikaanse president eist dat Noord-Korea direct start met inperken van kernwapens en hint zelfs op een een preventieve militaire aanval als de impulsieve leider van Noord-Korea niet instemt.
Op 15 april 2017 komt Kim met een vergeldingsactie. Het land probeert wederom een nucleaire raket af te vuren - een poging die mislukt. De Amerikaanse vice-president Mike Pence is op dat moment in Zuid-Korea om het Noord-Koreaanse wapenprogramma te bespreken.
Nadat de VS dreigt met een "significante internationale reactie" als er weer een nieuwe kernproef wordt uitgevoerd, waarschuwt een Noord-Koreaanse afgevaardigde dat er "elk moment' een kernoorlog kan uitbreken.
Jeremy Bender en Gus Lubin hebben bijgedragen aan een vorige versie van dit verhaal.