- Volgens maaltijdbezorger Grubhub lopen er 14 rechtszaken tegen het bedrijf van aandeelhouders. Deze hebben betrekking op de fusie met Just Eat Takeaway.
- Grubhub zou belangrijke financiële gegevens en belangenconflicten van leidinggevenden hebben achtergehouden.
- De aandeelhouders willen dat de rechtbank de fusie ongeldig verklaart totdat Grubhub een betere deal voor hen sluit.
Maaltijdbezorger Grubhub maakte donderdag bekend dat er 14 rechtszaken tegen het bedrijf lopen van aandeelhouders die zeggen te zijn misleid over de fusieplannen met de Nederlandse bezorggigant Just Eat Takeaway.
Lees ook: Jitse Groen gaf €142 miljoen uit aan adviseurs bij de overname van Just Eat en Grubhub
De aandeelhouders beweren dat leidinggevenden belangrijke financiële details hebben achtergehouden en persoonlijke winsten als gevolg van de fusie niet bekend hebben gemaakt.
Ook zouden de aandeelhouders financieel zijn benadeeld door hen niet te verzekeren van de beste prijs voor hun aandelen.
Frank Ferreiro, de hoofdaanklager in de zaak, zei vorige maand in een rechtszaak die in New York werd aangespannen dat Grubhub onderliggende financiële gegevens achterhield die het had gebruikt om de toekomstige prestaties van de bedrijven te beoordelen.
Ook lucratieve extraatjes die de directie van Grubhub waren beloofd, werden volgens hem niet bekendgemaakt.
‘Grubhub-insiders zijn de primaire begunstigden’
Ferreiro beweert dat aandeelhouders niet over de informatie beschikken om te bepalen of ze een slechte deal krijgen. In de huidige opzet krijgen aandeelhouders 0,67 aandelen Just Eat Takeaway per aandeel Grubhub, ongeacht de beurskoers van beide bedrijven wanneer de fusie wordt gesloten.
“Grubhub-insiders zijn de primaire begunstigden van de voorgestelde transactie, niet de publieke aandeelhouders van het bedrijf”, aldus de rechtszaak.
Volgens Ferreiro heeft Grubhub ook niet z’n best gedaan om de best mogelijke deal voor aandeelhouders in de wacht te slepen.
De aandeelhouders vragen de rechter om de voorgestelde fusieovereenkomst ongeldig te verklaren en Grubhub te dwingen de “hoogst mogelijke prijs” te vragen voor een eventuele verkoop.
Meer over maaltijdbezorgers? Bekijk ook deze stukken eens:
- Delivery Hero keert terug in Duitsland met dochtermerk Foodpanda – Jitse Groen is klaar voor de strijd
- Zo wil Mealhero uit België zich onderscheiden van andere maaltijdboxen: gezonde diepvriesmaaltijd uit slimme stoomoven in maximaal 35 minuten
- Eetapp EET24.nl wil alternatief zijn voor Thuisbezorgd.nl: geen commissie, maar een vast maandbedrag voor restaurants
- De maaltijdbox is een blijvertje, ook na de lockdown: dit zijn de verschillen tussen HelloFresh, Marley Spoon en Picnic
- Jitse Groen richtte als ‘tamelijk luie’ student Thuisbezorgd.nl op, 20 jaar later is hij de bezorgkoning van de wereld – en miljardair