De CEO van de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, is deze maand begonnen met twitteren over Trump en is er met gestrekt been ingegaan.
In zijn eerste tweet klaagde Blankfein over het besluit van de Amerikaanse president om uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen.
Today's decision is a setback for the environment and for the U.S.'s leadership position in the world. #ParisAgreement
— Lloyd Blankfein (@lloydblankfein) 1 juni 2017
Blankfein was twee weken geleden in China en liet naar aanleiding van de “week van de infrastructuur”, die Trump in het leven heeft geroepen en vorige week plaatsvond ook nog even weten dat er nog een hoop moet gebeuren in de VS op het gebied van infrastructuur. In China hebben ze het volgens hem een stuk beter geregeld.
It is time to rebuild OUR country, to bring back OUR jobs, to restore OUR dreams, & yes, to put #AmericaFirst! TY Ohio! #InfrastructureWeek pic.twitter.com/4hGHviYqoR
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 9 juni 2017
Arrived in China, as always impressed by condition of airport, roads, cell service, etc. US needs to invest in infrastructure to keep up!
— Lloyd Blankfein (@lloydblankfein) 6 juni 2017
In zijn vierde tweet vroeg hij zich op een sarcastische manier af hoe de week van de infrastructuur was gegaan. Voor Trump kwam deze week van de infrastructuur achteraf op een ongelukkig moment. Voormalig FBI-directeur James Comey getuigde voor de senaat over zijn plotselinge ontslag. Dat beheerste vrijwel de hele week het Amerikaanse nieuws.
Just landed from China, trying to catch up.... How did "infrastructure week" go?
— Lloyd Blankfein (@lloydblankfein) 9 juni 2017
In een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNBC werd Blankfein gevraagd waarom hij is begonnen met twitteren, daarop antwoordde hij het volgende:
"Tijdens de financiële crisis wist eigenlijk niemand wat Goldman Sachs allemaal deed. Ik heb destijds gezegd, als dit nog een keer gebeurt mag het niet weer totaal onbekend zijn wat wij doen, we gaan als bank meer communiceren met de wereld. Dit doen we inmiddels ook, maar daarnaast moet er ook een persoonlijk element zijn. De reden dat ik over bepaalde onderwerpen twitter is omdat er een aantal zaken zijn die mij bezighouden. Dit zijn onderwerpen waar wij als bank een hoop over weten. Zo heb ik over de klimaatkwestie laten weten dat het heel onverstandig zou zijn om af te zien van de gemaakte afspraken in Parijs."
"Voor mijn Twittertijdperk deelde ik mijn mening ook al, maar dat ging via persberichten. Ik geef ook mijn commentaar als mensen niet meer kunnen zijn wie ze zijn, en daardoor niet meer op een professionele manier een beroep kunnen uitoefenen. Kijk naar de discussie over LGBT en het inreisverbod voor mensen uit bepaalde moslimlanden. Mensen hoeven niet naar mij te luisteren, ik neem geen beslissingen, maar ik vind wel dat ik mijn expertise moet delen.''
Bekijk via deze link het hele gesprek met Blankfein.