Erin Confortini koesterde nooit de droom om een TikTokker te worden. Daarom overwoog ze eerst een blog op te zetten, waar ze als GenZ-er haar ervaringen rondom persoonlijke financiën kon delen met de wereld.

“Ik schafte de domeinnaam ‘Money to Miles’ aan”, vertelt Confortini aan Business Insider. “Maar toen kwam ik erachter dat het tegenwoordig best moeilijk is om met een blog een groot publiek te bereiken. Niemand leest nog blogs als ze er niet via sociale media naartoe gestuurd worden.”

Daarom maakte Confortini in januari toch maar een TikTok-account aan: @moneytomiles. Hier deelt ze financiële adviezen voor haar jonge generatiegenoten.

Met succes. Binnen twee maanden verdiende ze al duizenden dollars met sponsordeals. Toch is ze niet van plan haar 9 tot 5-baan als financieel medewerker op te zeggen. Volgens Confortini zijn haar inkomensbronnen als sociale mediabekendheid niet genoeg om de zekerheid van een salaris op te zeggen – want er is, zeker in deze economie, geen garantie dat dit soort sponsordeals niet op een dag verdwijnen.

"Ik denk dat ik nog lang niet mijn baan kan opzeggen", legt Confortini uit. "Ook al verdiende ik de afgelopen twee maanden meer met TikTok dan met mijn werk".

Toch zou Confortini wel graag het juk van de kantoortuin van zich af willen schudden, vertelt ze. Daarom is ze druk bezig om haar contentcreatie uit te bouwen tot een levensvatbare carrière. Confortini lanceerde daarom alsnog haar blog.

Inkomsten via TikTok in juni: € 7.629

Hieronder staat een overzicht van wat Confortini precies met TikTok verdiende in de maand juni. Business Insider heeft de gegevens geverifieerd.

Confortini probeert alleen gesponsorde content te maken met merken die bij haar imago en niche passen, zoals banken en investeringsapps. Zo werkte ze recentelijk samen met Viably, een boekhoudingsdienst voor kleine ondernemingen.

Zoals veel contentmakers verdient Confortini geld met zogeheten user-generated content (UGC). Dit zijn berichten die gemaakt worden in opdracht van merken en bedrijven. Deze content verschijnt dan op de sociale mediaplatforms van de opdrachtgevers zelf.

UGC beleeft sinds kort een opleving door TikTok. En makers zoals Confortini grijpen dit aan om hun inkomen aan te vullen zonder hun publiek te verliezen, dat bij te veel gesponsorde berichten in de tijdlijn afhaakt.

UGC levert minder op dan sponsordeals - gemiddeld 293 euro tegen 1470 euro per bericht. Voor Confortini is dit verschil te rechtvaardigen omdat hiermee het vertrouwen van het publiek in haar gehandhaafd blijft. De TikTok-ster verdient ook aan partnercommissies, een bescheiden percentage van iedere dienst of product die gekocht wordt via haar account.

Confortini maakte deze UGC-video voor financiele app Viably, die de content hergebruikte voor hun Instagram-account.

Kosten voor het maken van een video: € 444

Juni was voor Confortini duurder dan voorgaande maanden, omdat ze twee websites liet bouwen. Doorgaans geeft ze gemiddeld 400 euro per maand uit aan haar TikTok-bestaan. Het bedrag fluctueert met de klussen die ze in de wacht sleept.

Confortini moest ook een ebook-template kopen via designprogrammaplatform Canva, omdat ze van plan is een gratis ebook uit te brengen. Haar overige uitgaven voor de maand juni bestonden uit internetgebruik en winkeldienst Stan.store. Dit zijn maandelijks terugkerende kosten.

Voor Confortini's TikTok-imperium was het een belangrijke stap om te investeren in een website. Deze gaat fungeren als blog en online winkel waar ze ebooks, persoonlijke financiële coaching en uiteindelijk trainingen gaat aanbieden. "Ik plan voor de langere termijn", legt ze uit. "Ik wil niet dat mijn publiek alleen maar naar mijn TikTok-account kijkt. Aangezien de levensduur van sociale media niet te voorspellen is, snap je?"

Lees ook: Ik probeerde 5 ‘lifehacks’ van TikTok om mijn productiviteit te verhogen – een paar daarvan werkten echt heel goed