Een 28-jarige fiscalist eist 1,2 miljoen euro schadevergoeding van accountants- en adviesbureau KPMG nadat hij arbeidsongeschikt werd door post-traumatische stress.
Dat schrijft De Telegraaf op basis van bronnen binnen KPMG Meijburg, de belastingadviestak van de financieel dienstverlener.
De 28-jarige Karim Aachboun had eerder aangifte gedaan tegen KPMG Meijburg en bestuurslid Wiebe Cnossen wegens bedreiging en discriminatie. De jongeman met een Marokkaanse achtergrond was een veelbelovend talent binnen KPMG Meijburg, dat bekendstaat als een prestigieus belastingadvieskantoor. Hij was erin geslaagd grote multinationals binnen te halen, maar de top van het bedrijf had daar nauwelijks oog voor. Aachoun kreeg slechts 450 euro bruto bonus toegestopt voor zijn prestatie.
Aachbouns directe baas had hem juist ‘publiekelijk in het zonnetje gezet’ voor zijn prestatie, hoewel De Telegraaf niet beschrijft hoe dat is gebeurd.
Naar verluidt heeft bestuursvoorzitter Wiebe Cnossen meteen daarna ‘schreeuwend en met gebalde vuist’ laten weten dat hij niet gediend was van de positieve opmerkingen over Aachboun. Volgens de jonge fiscalist had Cnossen hem meermalen toegesnauwd dat hij moest ‘opkrassen’.
Te weinig klanten gegund
Ook andere collega's maakten Aachbouns leven bij KPMG Meijburg zuur. Ze zouden laster over hem verspreiden en hem niet genoeg klussen gunnen, waardoor hij er keer op keer niet in slaagde om zijn doelen te halen. KPMG Meijburg is nu van zins Aachboun te ontslaan.
Na afloop van de ruzie en de discriminatoire voorvallen zegt Aachboun dat hij lijdt aan post-traumatische stress. Hij is arbeidsongeschikt verklaard. Brieven met hulpkreten die Aachboun stuurde aan beroemde KPMG-commissarissen als Bernard Wientjes en Jolande Sap hadden geen effect.
De baas die Aachbouns werk juist waardeerde, is overigens ook ontslagen. Het gaat volgens De Telegraaf om Ad Aerts, een oud-partner die al 28 jaar in het belastingadvies werkzaam was. Hij vecht zijn ontslag aan, omdat hij het niet eens is met het standpunt van het bedrijf dat hij zich met zijn lofuitingen 'oncollegiaal' zou hebben opgesteld.
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl