- Dogecoin-medebedenker Jackson Palmer heeft cryptomunten woensdag op Twitter als een “inherent rechtse, hyperkapitalistische technologie” bekritiseerd.
- Palmer zei dat de technologie gebruikt wordt om regelgevend toezicht te omzeilen, waardoor belangrijke “vangnetten” voor de gemiddelde belegger verloren gaan.
- Palmer noch medebedenker Billy Markus maken nog deel uit van de dogecoin-gemeenschap.
Na een lange periode van stilte ging dogecoin-medebedenker Jackson Palmer woensdag weer aan de haal met crypto’s. Hij bekritiseerde ze als een “inherent rechtse, hyperkapitalistische technologie”.
In een reeks tweets schreef hij dat cryptomunten de slechtste delen van het kapitalisme omarmen en technologie gebruiken om regelgevend toezicht te omzeilen, waardoor belangrijke “vangnetten” voor de gemiddelde belegger verloren gaan. Een persoonlijke terugkeer naar crypto’s sluit hij dan ook uit.
Hij hekelde cryptomunten ook als instrumenten om “woekerwinsten efficiënter te maken voor degenen aan de top” en zei dat ze ontworpen zijn om de rijken rijker te maken door middel van “belastingontwijking, verminderd regulerend toezicht en kunstmatig afgedwongen schaarste”.
Palmer is al lange tijd kritisch over crypto's
Dit is niet de eerste keer dat Palmer zich uitspreekt tegen crypto’s. In 2018, toen de totale marktwaarde van dogecoin voor het eerst de 2 miljard aantikte, schreef hij een opiniestuk op Vice waarin hij zei dat er “iets heel erg mis is”.
Palmer zei destijds dat onervaren beleggers laaggeprijsde munten opkopen in de hoop dat ze de volgende bitcoin worden. Volgens hem doet deze ‘get rich quick’-mentaliteit afbreuk aan het ideaal om cryptomunten te gebruiken als alternatieve valuta die "de behoefte aan vertrouwen in financiële instellingen wegnemen".
Palmer en medebedenker Billy Markus creëerden de dogecoin in 2013 als een ludiek alternatief voor de vele cryptomunten die de markt overspoelden en beloofden het volgende succesverhaal te worden.
De munt die begon als een grap heeft momenteel een marktwaarde van bijna 25 miljard dollar.
Palmer noch Markus maken nog deel uit van de dogecoin-gemeenschap. Beiden vertrokken in 2015 nadat ze besloten dat de cryptomunt niet langer overeenkwam met hun denkbeelden.
[activecampaign form=28]
Meer crypto? Bekijk ook deze stukken eens:
- Nederlanders kiezen steeds vaker voor beleggen – dat is gevaarlijk zonder financiële buffer, waarschuwt Nibud
- Dogecoin naar $1? Dit zijn 3 dingen die daarvoor kunnen zorgen, aldus een voormalig dogecoin-miljonair die ondanks de recente daling vasthoudt aan zijn cryptomunten
- Technische signalen wijzen op een koerssprong van 26% voor de bitcoin op korte termijn, zegt deze analist
- Op handelsplatform eToro hebben gebruikers meer vertrouwen in dogecoin dan in bitcoin en ether
- Cryptosparen is booming nu beleggers zoeken naar rendement. Deze startup groeide in slechts 4 jaar uit tot een unicorn van $1 miljard