Snap, het moederbedrijf van Snapchat, verloor donderdag meer dan 20 procent op de beurs. Toch geloven de grote banken die het bedrijf naar de beurs brachten nog altijd in de potentie.
De kwartaalresultaten van Snap vielen beleggers niet mee. Naast een verlies van ruim 2 miljard dollar (dat is op zich gebruikelijk bij een start-up) vielen zij vooral over de tegenvallende gebruikersgroei. Uitgerekend bij de eerste cijferpresentatie moest oprichter Evan Spiegel de laagste groei van gebruikers in jaren overleggen.
Maar de banken die een voorname rol speelden bij de beursgang van Snap, Goldman Sachs en Morgan Stanley, blijven nog altijd uiterst positief over het aandeel. Misschien ook wel logisch. Hun reputatie staat ook een beetje op het spel en daarnaast zullen ze zelf ook nog een hap van de aandelen in eigen bezit hebben.
Positieve draai aan tegenvallende cijfers Snap
Dus worden de heren stieren onder de analisten van stal gehaald om een positieve draai te geven aan de tegenvallende cijfers. Morgan Stanley stelt dat de gebruikersgroei dan misschien tegenvalt, maar op Android-toestellen gaat het wel beter. En die hebben het grootste marktaandeel op de mobiele markt.
Goldman Sachs stipt aan dat dat Snap ondanks zijn relatief jonge leeftijd al een dusdanig groot en toegewijd publiek heeft dat het bedrijf in de toekomst kan gaan profiteren van de groei van internetgebruik en de adverteerders die zich steeds meer op die markt zullen storten.
Om een lang verhaal kort te maken: wat betreft de zakenbanken is Snap nog altijd koopwaardig, en zelfs een koopje geworden door de daling van donderdag. Morgan Stanley en Goldman Sachs zetten namelijk een koersdoel van respectievelijk 28 en 27 dollar op het aandeel. Dat sloot gisteren net boven de 18 dollar.
De meningen over Snap zijn onder analisten nogal verdeeld. Van de 35 analisten die het aandeel volgen hebben 13 een koop- en 5 een verkoopadvies gegeven. De overige 17 houden het op een 'Hold'-advies. Het gemiddelde koersdoel van Snap is 21,71 dollar.