Met Sebastian Kurz als de nieuwe kanselier van Oostenrijk, heeft Europa voor het eerst een millennial als regeringsleider.
Toch laat deze jonge generatie zich al langer over de hele wereld gelden.
Millennials zijn de mensen die grofweg tussen 1980 en 2000 zijn geboren. Hieronder vind je de meest invloedrijke exemplaren. We hebben ze gesorteerd op basis van hun daadwerkelijke macht in de wereld en de perceptie van hoe machtig ze zijn (al is dit natuurlijk voer voor discussie):
15. Enrico Carattoni, 32 jaar, is het recent verkozen co-staatshoofd van San Marino: een kleine republiek in Italië. Zijn termijn van zes maanden loopt tot april 2018.
Foto: Via Wikimedia Commons
14. Oyo Nyimba Kabamba Iguru Rukidi IV, 25 jaar, is de koning van Toro: een koninkrijk in Oeganda. Hij is al sinds dat hij een peuter was de leider van het koninkrijk. Zijn vader kwam namelijk in 1995 te overlijden.
Foto: AP Photo/Marc Hofer
13. Malala Yousafzai, 20 jaar, is een Pakistaanse activist en de jongste Nobelprijswinnaar ooit. Ze kreeg de Nobelprijs voor de Vrede voor haar werk rond educatie van vrouwen. Malala studeert op dit moment aan de Universiteit van Oxford.
Foto: Drew Angerer/Getty Images
12. Beyoncé Knowles-Carter, 36 jaar, is één van de bestverkopende muzikanten uit de geschiedenis en wereldwijd een cultureel icoon. Beyoncé speelde in meerdere films en betrad het politieke domein door middel van het (financieel) steunen van presidentskandidaten en calls to action.
Foto: REUTERS/Eduardo Munoz
11. LeBron James, 32 jaar, is één van de meest dominante atleten ter wereld. De basketbalster heeft zijn eigen imago op een komische manier uitgedragen op TV en in films, én spreekt zich uit op het gebied van sociale en politieke kwesties.
Foto: Mark D. Smith-USA TODAY Sports
10. Sam Altman, 32 jaar, is de president van Y Combinator: Silicon Valley's grootste startup incubator. Altman heeft zijn visie op de toekomst van de techsector neergezet, reageert vaak op de politiek en heeft ideeën over de toekomst van de VS.
Foto: Drew Angerer/Getty Images
9. Prins William, 35 jaar, is tweede in de rij van troonopvolging. Door zijn huwelijk met Kate Middleton kreeg hij de aandacht van de hele wereld. Inmiddels hebben ze twee kinderen en is Kate zwanger van de derde.
Foto: REUTERS/Peter Nicholls
8. Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, 37 jaar, is de koning van Bhutan. De koning is zeer geliefd bij het volk en in zijn wijze van regeren mengt hij het traditionele met het moderne.
Foto: Chris Jackson/Getty Images
7. Sjeik Tamim bin Hamad Al Thani, 37 jaar, is de emir van Qatar. Hij studeerde in Groot-Brittannië en werd op zijn 33ste leider van de natie, na de abdicatie van zijn vader.
Foto: Sean Gallup/Getty Images
5 & 6. Ivanka Trump, 35 jaar, en Jared Kushner, 36 jaar, zijn de dochter en schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump. De twee staan als adviseur het dichtste bij de president.
Foto: AP Photo/Andrew Harnik
4. Sebastian Kurz, 31 jaar, is de leider van de christen-democratische ÖVP in Oostenrijk en waarschijnlijk de nieuwe regeringsleider van het land. Hierdoor wordt Kurz de jongste regeringsleider ter wereld.
Foto: Thomas Kronsteiner/Getty Images
3. Mark Zuckerberg, 33 jaar, is de oprichter en CEO van Facebook. Het sociale medium wordt door miljarden mensen gebruikt en zorgde ervoor dat Zuckerberg de vijfde rijkste persoon op aarde werd.
Foto: David Ramos/Getty Images
2. Mohammad bin Salman, 32 jaar, is de kroonprins van Saudi-Arabië en de opvolger van de koning. Op dit moment werkt hij als minister van defensie. Hij lanceerde onlangs een plan om de economie van het land te herstructureren.
Foto: Mark Wilson/Getty Images
1. Kim Jong Un, 33 jaar, is de leider van Noord-Korea. Sinds het overlijden van zijn vader in 2011 is hij al aan de macht. Hij breidde het nucleaire wapenprogramma uit en werd dankzij zijn botsingen met de Amerikaanse president Trump nog bekender.
Foto: KCNA/via REUTERS