De bekende Amerikaanse cryptobelegger Scott Melker, bekend van de podcast ‘The Wolf of All Streets’, belegde tot drie jaar geleden vooral in de bitcoin en een beetje in de nummer twee op de cryptomarkt, ether.

Tegenwoordig kijkt Melker naar eigen zeggen breder om zicht heen, onder meer naar cryptofora die zich bezig houden met gedecentraliseerde financiële diensten en meer recent de metaverse. Bij dat laatste gaat het om virtuele omgevingen waar gebruikers met avatars kunnen rondbanjeren en activiteiten kunnen ontplooien. Hierbij kan vaak in een bepaalde omgeving met cryptovaluta worden betaald.

Maar de basisregel voor Melker blijft dat de bitcoin, in omvang veruit de grootste cryptomunt, doorgaans bepalend is voor de bredere ontwikkeling van de cryptomarkt.

Hoewel Melker niet verbaasd was over de correctie die begin december optrad, was de daling van de bitcoin onder de 50.000 dollar volgens hem wel opvallend.

"Het sentiment op de cryptomarkt was behoorlijk positief bij de start van het vierde kwartaal", vertelt hij tegen Insider. "Er was een opwaartse beweging in oktober, waarbij de cryptogemeenschap heeft gerekend op steeds hogere koersen."

Dat laatste, een aanhoudende koersstijging van de bitcoin, is volgens Melker een minder waarschijnlijk scenario geworden voor de korte termijn. "Het lijkt er eerder op dat er een consolidatiefase aankomt."

Bij de forse daling van de bitcoin van begin december speelde volgens Melker mee dat er op de derivatenmarkt veel partijen waren die hadden in gezet op een verder stijging van de bitcoin. Die partijen moesten gedwongen verkopen toen de koers van de bitcoin onder druk kwam te staan, wat leidde tot een versnelde beweging omlaag.

Melker: "De vraag is of de verkoopgolf bewust is uitgelokt door een walvis [een handelaar die zeer veel bitcoins bezit en daarmee de richting van de koers kan beïnvloeden, red.], of dat er iets fundamenteels is veranderd dat een lagere koers rechtvaardigt."

Melker gelooft dat de bitcoin zijn opmars kan hervatten op het moment dat de belangrijkste cryptomunt weer boven de 53.000 dollar weet uit te komen. Deze 'technische' visie wordt ook gehuldigd door andere crypto-influencers zoals Carl Runefelt.

Melker merkt wel op dat als de bitcoin terugzakt tot onder de 42.000 dollar een verdere daling richting 28.000 dollar niet is uitgesloten. Al acht hij dit scenario niet heel waarschijnlijk.

"Voor mij is technische analyse overigens niet iets om de toekomst mee te voorspellen", legt hij uit. "Ik gebruik het meer als een manier om risico-analyses te doen. Dus om de koersniveaus te bepalen waarop je orders plaats en verliezen afkapt."

Voor beleggers die pas sinds kort beleggen in de bitcoin heeft Melker een andere boodschap: raak niet in paniek, want op als je de bitcoin voor de lange termijn aanhoudt, moet je je niet bekommeren koersanalyses over dips op de korte termijn.

"Nieuwkomers raken emotioneel vaak in paniek als de koers daalt tot onder het niveau waarop ze zijn ingestapt", zegt Melker. Als nieuwkomer kun je een koersdaling echter beter zien als een kans om om een lager niveau in te stappen, stelt Melker. Je gemiddelde instapniveau komt dan op een lager niveau te liggen.

Metaverse: een nieuw domein

De belangstelling voor de metaverse schiet als een raket omhoog sinds Meta, het moederbedrijf van Facebook, in oktober aankondigde haar focus meer op de metaverse te leggen. Afgelopen week alleen al werd er voor meer dan 100 miljoen dollar aan virtueel land verkocht. Cryptovermogensbeheerder Grayscale schat dat de markt voor goederen en diensten in de metaverse uiteindelijk kan groeien tot een omvang van 1 biljoen dollar.

Met betrekking tot de metaverse zegt Melker dat hij niet veel geld heeft gestopt in grotere spelers, zoals Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND), of Axie Infinity (AXS). Maar hij heeft niettemin veel belangstelling voor deze nieuwe gamewereld.

Hij noemt Star Atlas, een game metaverse die draait op de blockchain van Solana, waarvan hij beide valuta bezit: POLIS, een bestuursmunt waarmee eigenaren invloed kunnen uitoefenen op de beslissingen van het ontwikkelteam, en ATLAS, de in-game geldeenheid waarmee zaken als land en ruimteschepen kunnen worden gekocht.

Melker zegt dat hij het team achter het project kent en hij is zeer optimistisch over wat zij kunnen bereiken als het project een succes wordt.

"Ik vind ze geweldig. En ik denk dat hun visie veel verder reikt dan soortgelijke projecten", zegt Melker. "Dit is iets waarmee play-to-earn gaming op hetzelfde niveau kan worden gebracht als andere videogames."

Hij verwijst hiermee naar de videobeelden van het spel, die volgens hem veel beter zijn dan bij andere metaverseplatforms, die meer lijken op videospellen uit de vorige eeuw.

De twee andere platformen waar hij geld in heeft geïnvesteerd zijn Illuvium (ILV) en Alien Worlds (TLM), omdat ze ook beelden van goede kwaliteit hebben, een goed spelconcept en omdat ze play-to-earn zijn. 

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Dit is de top 10 best presterende cryptomunten van 2021 – tokens rond de metaverse rukken op, de nummer 1 steeg ruim 50.000%