- Greg King is de baas van de Amerikaanse vermogensbeheerder voor cryptobeleggingen Osprey Funds.
- King heeft veel ervaring in de beleggingsindustrie met indexfondsen, maar raakte de afgelopen jaren ook geïnteresseerd in cryptomunten.
- Hij deelt zijn visie op twee specifieke cryptomunten: polkadot en algorand.
Greg King is CEO van de Amerikaanse vermogensbeheerder Osprey Funds en richt zich op beleggingsfondsen waarmee je indirect participeert in cryptomunten, zonder ze daadwerkelijk te kopen. Osprey Funds heeft al zo’n fonds voor de bitcoin.
King heeft jarenlange ervaring in de beleggingsindustrie met indexfondsen, waarmee bijvoorbeeld de beweging van aandelenindices wordt gevolgd.
De wereld van de indexfondsen (ETF’s, exchange traded funds) verschilt sterk van de cryptowereld. Toch heeft King een duidelijke visie op crypto’s.
Net al bij investeren in ETF’s pleit King voor een langetermijnbenadering, waarbij je de koersschommelingen op korte termijn negeert.
"Als ik ergens spijt van heb, is het dat ik in 2018 en 2019 niet fors meer ben gaan beleggen toen crypto min of meer was afgeschreven", zegt hij.
Pleidooi voor polkadot en algorand
King begon zijn avontuur in de cryptowereld met de bitcoin, maar daar is het zeker niet bij gebleven.
"Als de cryptomarkt zich verder ontwikkelt, wordt de dominantie van de bitcoin kleiner. Dat betekent niet dat er een probleem is met de bitcoin, maar simpelweg dat het hele ecosysteem sneller groeit dan de bitcoin", zegt hij. "We willen meer producten aanbieden in het ecosysteem en richten ons daarbij op wat wij als de meest kansrijke projecten zien."
Naar zijn mening behoren polkadot (DOT) en algorand (ALGO) tot de meest veelbelovende cryptoprojecten. King heeft dan ook twee fondsen opgericht waarmee beleggers in deze cryptomunten kunnen investeren.
Het idee voor de polkadot stamt uit 2016 en komt van Gavin Wood, een van de grondleggers van Ethereum. Polkadot wordt ook wel "het internet van de blockchains" genoemd. Het is een protocol dat de netwerken van afzonderlijke cryptomunten met elkaar wil verbinden. Het gaat dus om het koppelen van verschillende blockchains.
"Zo zouden bijvoorbeeld zowel de bitcoin als het Ethereum-netwerk kunnen worden aangesloten op het ecosysteem van polkadot, waardoor de waarde van 'smart contracts' van Ethereum in bitcoins kan worden omgezet", zegt King. "Dat is op dit moment nog niet echt mogelijk, dus polkadot is een heel ambitieus product."
Algorand: focus op decentralised finance (DeFi)
Algorand is een platform voor 'smart contracts' dat in juni 2019 werd gelanceerd en is gecreëerd door Silvio Micali, een hoogleraar computerwetenschappen aan het Massachusetts Institute of Technology.
Algorand is een gedecentraliseerd opensource netwerk dat net als Ethereum gedecentraliseerde financiële transacties mogelijk maakt. De claim is echter dat transacties sneller en veiliger kunnen worden uitgevoerd, tegen lagere kosten, dan bij andere cryptomunten. Bovendien zegt algorand in tegenstelling tot energieslurpende cryptomunten als bitcoin 'groen' te zijn.
"De Algorand Foundation koopt twee keer zoveel emissierechten als nodig is voor de daadwerkelijke CO2-impact van hun tokens", legt King uit. "Daardoor opereert het netwerk niet alleen CO2-neutraal, maar zelfs CO2-negatief."
Slaaptest als vuistregel voor beleggen in crypto
King is van plan het crypto-universum te blijven afstruinen op zoek naar projecten die de moeite waard zijn om beleggingsproducten voor in het leven te roepen.
"Als je een beleggingshorizon van meerdere jaren hebt, dan raad ik mensen aan hun cryptobezittingen vast te houden", zegt hij. "Behalve als je er 's nachts wakker van ligt natuurlijk, want dat is niet gezond."
Volgens King zijn cryptomunten sowieso een goede maatstaf voor de risicotolerantie van beleggers. Wie er wakker van ligt, kan zich er beter niet mee inlaten of moet zijn posities in cryptomunten aanpassen tot acceptabele niveaus.
"Ik heb dat zelf ook gedaan. Ik heb verkocht tegen prijzen waarvan ik wist dat ze waarschijnlijk niet goed waren, maar mijn positie was groter geworden dan waar ik me nog goed bij voelde", vertelt King. "Dus in sommige gevallen verkoop je bezittingen om rustiger te kunnen slapen. Maar tegen beleggers die geen problemen hebben met hun nachtrust zou ik zeggen: gewoon vasthouden."
[activecampaign form=28]
Lees meer over cryptomunten:
- Operationeel directeur van Chia, een ‘groen alternatief ‘ voor de bitcoin, verwelkomt regulering: beursgang moet moet transparantie bieden
- De bitcoin moet misschien eerst zakken onder de $30.000 voordat kopers weer massaal instappen, denkt een crypto-expert van JPMorgan
- Beleggen in bitcoin en ethereum zonder zelf de munten te kopen: dit zijn de kansen en risico’s van de crypto-ETN’s van VanEck