Een meerderheid van de Nederlanders (63 procent) is voor het invoeren van een 2G-beleid, waarbij alleen personen die volledig gevaccineerd of genezen zijn van corona toegelaten worden op locaties waar veel mensen samenkomen. Daarnaast zijn de meeste mensen (71 procent) voorstander van het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

Deze resultaten komen naar voren uit een peiling van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.000 Nederlanders.

Mensen onder de 35 jaar zijn wat kritischer op beide zaken. Zo is er binnen deze leeftijdsgroep slechts een krappe meerderheid (55 procent) voor het coronatoegangsbewijs en is er een duidelijke minderheid (41 procent) voor het invoeren van een 2G-beleid.

Weinig verzet tegen boostervaccinatie

Verder blijkt uit de peiling dat de meeste Nederlanders (80 procent) van plan zijn zich te laten boosteren of dat al hebben gedaan. Zo’n 8 procent van de bevolking twijfelt op dit moment nog over deze extra vaccinatie, 12 procent zegt deze zeker niet te gaan halen.

Ook meer toekomstige vaccinaties zien mensen zitten. Zo zegt 38 procent zelfs zo veel vaccinaties te nemen als nodig is, wil 14 procent best een vaccinatie per half jaar of kwartaal en vindt 22 procent een jaarlijkse vaccinatie een goed idee.

Waarschijnlijk staat men op dit moment positief tegenover het huidige coronabeleid omdat men verwacht dat de coronacrisis nog wel even gaat duren. Zo denkt 33 procent van ondervraagden dat corona nooit meer weggaat, zegt 25 procent dat de huidige situatie meerdere jaren gaat duren en is 22 procent van mening dat het nog één tot twee jaar duurt.

LEES OOK: Ondernemers pleiten voor aanpassing quarantaineregels en einde lockdown: ‘Veel mensen zitten onnodig thuis’