JD Sports Fashion neemt de failliete sportketens Perry Sport en Aktiesport over. Curator Toni van Hees liet woensdag weten dat het Britse beursgenoteerde bedrijf 26,5 miljoen euro betaalt. Daarbovenop komen nog wel wat extra kosten, in verband met de doorstart.
Het is nog niet bekend met hoeveel winkels JD Sports exact verder gaat. Het zal op termijn een aantal winkels overdragen of sluiten, afhankelijk van de prestaties van de winkels en de onderhandelingen met verhuurders. Het was al bekend dat enkele tientallen filialen van de in totaal 189 Perry’s en Aktiesports uiteindelijk gesloten worden. Een deel daarvan is reeds dicht omdat het de zogeheten shop-in-shops betreft.
Het grootste gedeelte van de opbrengst van de verkoop gaat vermoedelijk naar de banken.
Werknemers van Perry Sport en Aktiesport zijn nu nog in dienst van de failliete vennootschappen. Aan hen is op 1 maart door de curatoren ontslag aangezegd. Een groot deel van hen kan echter aan het werk blijven in de overgenomen winkels. Ook op het hoofdkantoor in Amsterdam blijft een groot deel van de banen behouden.
Bij USG werkten in totaal ruim 2500 werknemers, waarvan 850 bij Perry Sport. Aktiesport had 1150 man personeel op de loonlijst staan.
Veel shop-in-shops in V&D
De overname is nog wel afhankelijk van de goedkeuring door toezichthouder ACM. Een beslissing daarover wordt deze week nog verwacht. In totaal waren negen partijen in de markt voor de overname van de twee winkelketens.
Moederbedrijf USG viel om toen het in acute financiële problemen was gekomen. Dat hing samen met de recente faillissementen van V&D en schoenengigant Macintosh. USG had veel zogeheten 'shop-in-shops' in de warenhuizen van V&D en in de schoenenzaken van Scapino. Die verkooppunten moesten noodgedwongen sluiten, waardoor een deel van de omzet wegviel.
USG was behalve in Nederland ook actief in landen als België, Zweden en Denemarken. Over de Primo-winkels in België is een principeakkoord bereikt met de Britse keten Sports Direct. Over de verkoop van andere activiteiten wordt nog onderhandeld.
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl