In januari bleek opnieuw dat een meerderheid van de Britten spijt heeft van de keuze voor de Brexit, zo blijkt uit een onderzoek van peilingbureau YouGov.
Het verschil tussen degenen die bij de EU willen blijven en de aanhangers van de Brexit is in de peilingen nu 54 procent tegen 45 procent. Een meerderheid van 9 procentpunt is tegen uittreding uit de Europese Unie.
Het is de grootste meerderheid gemeten sinds YouGov met de peiling startte.
Een stevige meerderheid van de ondervraagden zou bij de EU willen blijven als er een tweede referendum georganiseerd zou worden. Dit blijkt uit data van NatCen en onderzoek van zakenbank Morgan Stanley.
En zo belandt het Verenigd Koninkrijk langzaam maar zeker in een bizarre spagaat: de regering is vastbesloten de Europese Unie te verlaten. Premier Theresa May wil de bevolking niet de mogelijkheid geven om een andere keuze te maken, zelfs nu een meerderheid tegen de Brexit is.
De oppositie weigert intussen de huidige overeenkomst tussen May en Brussel te steunen. Dit terwijl Labourleider Jeremy Corbyn een persoonlijke voorkeur heeft voor de Brexit en vertrek uit de EU de officiële partijlijn is.
De groeiende meerderheid van Britten die bij de EU willen blijven, wordt niet in het parlement vertegenwoordigd, behalve door een handjevol 'rebellerende' Labour parlementsleden, parlementsleden van kleine anti-Brexitpartijen en de pas opgerichte Independent Group.
Het zal dan ook niet verbazen dat de liefde van de kiezer voor zowel Labour als de Conservatieven het afgelopen jaar is gedaald, als je kijkt naar de gemiddelde uitkomst van de laatste 10 peilingen door Pantheon Macroeconomics.
Analisten Jacob Nell en Bruna Skarica van zakenbank Morgan Stanley achten de kans inmiddels groot dat de Brexit wordt uitgesteld. "We denken dat een Brexit op 29 maart niet langer haalbare kaart is", zeggen ze in een recent rapport.