- De bitcoin is dinsdag weer even door het niveau van 30.000 dollar gezakt.
- Technische analisten hebben de afgelopen maanden herhaaldelijk gewaarschuwd dat het niveau van 30.000 dollar een belangrijke signaalfunctie heeft voor de bitcoin.
- Tot nog toe is de bitcoin steeds opgeveerd vanaf het niveau van 30.000 dollar.
De bitcoin vertoont sinds het bereiken van het piekniveau van bijna 64.000 dollar in april een dalende lijn. Daarbij is de koers van de belangrijkste cryptomunt al een aantal keer gestuit op het niveau van 30.000 dollar.
Dinsdag was het weer zover en dook de bitcoin even onder dit niveau. Rond half negen ’s ochtends noteerde de bitcoin op 29.745 dollar.
Technische analisten hebben de afgelopen maanden herhaaldelijk gewaarschuwd dat het niveau van 30.000 dollar een belangrijke signaalfunctie heeft voor de bitcoin.
Tot nog toe is de koers vanaf dat punt steeds hersteld, maar als dat gedurende een aantal dagen niet gebeurt, neemt de kans op een nieuwe verkoopgolf toe.
“De grafiek van de bitcoin ziet er behoorlijk griezelig uit… mijn indruk is dat er mogelijkheden gaan komen om de bitcoin voor minder dan 23.000 dollar aan te schaffen. De vaart is er echt uit bij de bitcoin", zei de Amerikaanse topbelegger Jeff Gundlach afgelopen week.
Voor technische analisten ligt het belang van het koersniveau van 30.000 dollar vooral bij het feit dat hier een zogenoemd hoofd-schouderpatroon kan ontstaan.
Een hoofd-schouderpatroon duidt vaak op de omkering van een stijgende trend. Hierbij vormen zich drie clusters van toppen, waarbij de middelste top de hoogste is. Op het moment dat de koers door de ‘neklijn’ zakt (het steunniveau), is dat voor handelaren die dergelijke patronen volgen een verkoopsignaal.
Momenteel wordt het niveau van 30.000 dollar gezien als een belangrijk steunniveau.
Bitcoin piekte begin april op ruim 63.000 dollar. Sindsdien is de waarde van de munt stevig gedaald.
Eerst werd daarvoor gewezen op het feit dat de producent van elektrische auto's Tesla stopte met het accepteren van betalingen in bitcoins vanwege milieuzorgen. Later kwam daar de strenge regelgeving op het gebied van cryptomunten bij van de Chinese overheid.
[activecampaign form=28]