De bitcoin is al een aantal keer opgeveerd, na te zijn weggezakt tot het niveau van 30.000 dollar.
Analisten van onderzoeksbureau Fundstrat zien dat als een positief teken.
Sinds het piekniveau van medio april is de bitcoin vanaf het niveau van 65.000 dollar flink gezakt.
De stijging van de waarde van de bitcoin begin deze week valt samen met het moment dat het Verenigd Koninkrijk de grote cryptobeurs Binance aanpakt. Dat de koers van de bitcoin niet wordt geraakt door ‘slecht nieuws’ is een teken dat de bodem van de cryptocrash is bereikt, meent onderzoeksbureau Fundstrat.
De grootste cryptomunt ter wereld is gestegen van bijna 30.000 dollar op zaterdag tot ongeveer 35.000 dollar op dinsdag, terwijl dat de Britse toezichthouder cryptobeurs Binance Markets heeft verboden actief te zijn in het land.
“De koersontwikkeling van dit weekend duidt op een wijziging van de marktreactie ten opzichte van de afgelopen maanden, toen negatief nieuws zou hebben geleid tot een daling,” schreef David Grider, hoofd digitale strategie bij Fundstrat, maandag. “Dat koersen stijgen ondanks slecht nieuws, is mogelijk een teken van de verkoopmoeheid.”
Volgens Grider is de klim van rond het niveau van 30.000 dollar een positief signaal voor de bitcoin. “Dit is de vierde keer dat de prijs tot rond de 30.000 dollar is gezakt en daar steun heeft gevonden”, schreef hij.
"Als de koers opnieuw het niveau van 30.000 dollar vasthoudt, is dat wellicht een teken dat we de bodem van de cryptocorrectie rond dat niveau hebben gevonden."
Woelige tijd voor de bitcoin
Grider gaf in zijn analyse ook aan dat de cryptomarkt nog even woelig kan blijven. "Het niveau van 31.000 dollar kan opnieuw getest worden, maar over het algemeen blijven we in het optimistische kamp wat betreft de rest van het jaar."
De bitcoin nam in de eerste maanden van dit jaar een hoge vlucht en bereikte in april een prijs van bijna 65.000 dollar. Maar in mei werd een val ingezet nadat Tesla-topman Elon Musk verklaarde dat de producent van elektrische auto's de cryptomunt niet meer zou accepteren als betaalmiddel, wegens het "krankzinnige" energieverbruik.
Een offensief van China tegen cryptobetalingen en het 'minen' van cryptomunten in dat land heeft de stemming ook aangetast.
Scott Minerd, hoofd beleggingen bij vermogensbeheerder Guggenheim, sloeg vorige week een meer pessimistische toon aan dan Fundstrat. Hij voorspelde dat de bitcoin gestaag verder in waarde zal dalen tot ongeveer 15.000 dollar voordat de bodem wordt bereikt.
Nikolaos Panigirtzoglou, analist bij JPMorgan, zei eerder deze maand tegen Insider dat de bitcoin mogelijk zou moeten dalen tot onder het niveau van 30.000 dollar voordat institutionele beleggers terugkeren.
[activecampaign form=28]