• Techmiljardair Bill Gates is met een geschat vermogen van 158 miljard dollar de op vijf na rijkste persoon ter wereld.
  • Hoewel hij niet meer hoeft te werken, wil de 68-jarige Gates zijn pensioen graag overslaan.
  • Wel erkent de mede-oprichter van Microsoft dat zijn werktempo sinds zijn jongere jaren iets is afgenomen.
  • Lees ook: Hier gebruikt Bill Gates AI naar eigen zeggen het meest voor.

Met een enorm fortuin en een aantal prestaties van wereldformaat op zijn cv, heeft techmiljardair Bill Gates helemaal geen zin om al te stoppen met werken. Ook al hoeft hij het voor het geld allang niet meer te doen, aangezien de mede-oprichter van Microsoft met een geschat vermogen van 158 miljard dollar de op vijf na rijkste persoon ter wereld is.

De 68-jarige miljardair-filantroop wil zijn pensioen echter het liefst overslaan en op hetzelfde tempo doorwerken, zolang zijn gezondheid het toelaat.

Gates vertelde tv-zender CNBC afgelopen weekend dat minder werken “vreselijk klinkt”, waarbij hij wees op zijn vriend Warren Buffett. De 94-jarige superbelegger komt volgens Gates “nog steeds zes dagen per week op kantoor”. Gates gaf aan dat hij hoopt in de voetsporen van Buffett te treden.

De techmiljardair vermoedt dat hij zijn huidige werktempo nog “minstens tien jaar kan volhouden, als mijn gezondheid het toelaat”, vertelde hij aan CNBC. “Hopelijk wordt het eerder twintig of dertig.”

Bill Gates doet niet echt aan pensioen

Naast zijn functie als medevoorzitter van de Bill & Melinda Gates Foundation blijft Gates technologie-adviseur bij Microsoft.

Later deze maand presenteert hij een Netflix-serie genaamd “What's Next”, met gesprekken over de toekomst met onder meer Anthony Fauci en Lady Gaga.

Hoewel hij niet met pensioen wil, erkent Gates dat zijn werktempo lager ligt dan in zijn jongere jaren, toen hij “niet geloofde in weekends en vakanties”, vertelde hij CNBC. Gates heeft het er ook over gehad dat grootvader worden hem milder heeft gemaakt.

LEES OOK: Bill Gates denkt dat de helft van de zakelijke reizen en een derde van de kantoordagen niet meer terugkeren na de coronapandemie.