Soms moet je als ondernemer creatief zijn om personeel aan je te binden.
Dat weet ook Ron Blaauw. De Amsterdamse horeca-ondernemer en chef-kok zoekt nieuw personeel voor zijn restaurants in de hoofdstad. Dat doet hij met een opvallende vacature op social media.
Toekomstige werknemers krijgen niet alleen een baan in een van zijn restaurants, ze krijgen er direct ook woonruimte in Amsterdam bij én een scooter. Aan Misset Horeca vertelt Blaauw: “Je moet meer doen om mensen te krijgen. Iedereen vist in dezelfde vijver. Er is gewoon krapte op de arbeidsmarkt.”
De ondernemer heeft inmiddels 160 mensen in dienst, maar volgens hem is er altijd ruimte voor goed personeel. Het is naar eigen zeggen een ‘luxe probleem’. Met de vacature hoopt Blaauw toppers bij concurrenten weg te kapen. “Het is beter dan medewerkers van collega’s persoonlijk benaderen. Dat gebeurt ook! Dat zou ik nooit doen”, aldus de chef tegen Misset Horeca.
De vacature:
VACATURE: HUISJE, BAANTJE, BROMMERTJE
Klinkt te mooi om waar te zijn, hè? Is het niet! Chef Blaauw is namelijk op zoek naar mensen met een horecahart, voor in de keuken of bediening. Dat betekent een baan bij de tofste restaurants van dit universum. En daar krijg je – naast salaris – ook nog eens het volgende voor:
• WOONRUIMTE IN AMSTERDAM!
• Scooter lease
• Reiskostenvergoeding
• Korting bij alle Gastrobars
• Goede doorgroeimogelijkheden
• Deelname aan het Gastrobar uitwisselingsprogramma
Ga snel naar www.rongastrobar.nl/werken dan bespreken we samen de mogelijkheden. Taggen en delen wordt zeer gewaardeerd!
De oproep is niet zonder succes: de vacature is inmiddels ruim vierhonderd keer gedeeld en kon rekenen op bijna driehonderd reacties op Facebook.
Woonruimte in Amsterdam
Klinkt het allemaal te goed voor woorden? Het is maar hoe je het bekijkt. Blaauw heeft geen panden voor zijn personeel gekocht in Amsterdam, wel heeft hij warme contacten met een makelaar in de stad. Hij kan kersverse medewerkers aan woonruimte helpen. Op deze manier regelde de ondernemer eerder ook al een huis voor zijn drie Chinese koks voor Gastrobar Oriental.
Het is niet zo dat nieuwe medewerkers gratis kunnen wonen. Blaauw tegen Misset Horeca: "Natuurlijk moeten ze wel meebetalen aan de huur."
Door middel van deze actie hoopt hij mensen voor een langere tijd aan zich te binden.
Primeur voor Nacarat in Hudson's Bay
Blaauw is eigenaar van meerdere zaken onder de concepten Ron Gastrobar en Fat Dog. Onlangs opende hij zijn nieuwste restaurant Nacarat met Midden-Oosterse keuken op de bovenste verdieping van Hudson's Bay op het Rokin.
In het buitenland zie je het vaker, maar Nacarat is het eerste Nederlandse restaurant dat voor alle reserveringen een aanbetaling vraagt. Dit om no-shows en late afzeggingen te voorkomen. Blaauw wil op deze manier exclusiviteit voor zijn nieuw zaak creëren.