,,Het zijn een beetje rare dagen. De beurzen zwabberen en zoeken naar richting. In Amsterdam wordt Randstad beloond na een prima deal met USG. Voor de rest is het stuivertje wisselen en worden de recent afgestrafte aandelen weer opgepikt. De ECB zal naar verwachting zijn kruit droog houden, maar Draghi zal wel veel vragen krijgen over het reddingsplan voor Cyprus“, aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.
De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,3 procent hoger op 350,54 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 530,50 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen 0,5 en 0,9 procent. De FTSE in Londen bleef onveranderd.
Onveranderd
Algemeen wordt verwacht dat de ECB het monetaire beleid donderdagmiddag onveranderd zal laten. Wel zijn beleggers benieuwd wat president Mario Draghi te zeggen heeft over de situatie in Cyprus, Italië en Spanje. De Bank of England, die ook met een rentebesluit komt, zal waarschijnlijk ook geen wijzigingen aanbrengen in het beleid.
Zwakke cijfers over de Europese dienstensector leken beleggers niet te deren. De activiteit in de dienstensector van Duitsland groeide in maart minder sterk dan eerder werd gedacht, terwijl de sector in de gehele eurozone opnieuw een krimp liet zien.
Bertelsmann
In Frankfurt steeg Bertelsmann 1,3 procent. Het Duitse mediabedrijf wil een deel van zijn belang in het Luxemburgse RTL Group naar de beurs in Frankfurt brengen. RTL Group heeft al noteringen in Luxemburg en Brussel. Waarschijnlijk zal de beursintroductie al voor de zomervakantie plaatsvinden. RTL Group is het moederbedrijf van RTL Nederland.
Bank en verzekeraar ING was de grootste stijger in de AEX met een winst van 5 procent na een adviesverhoging door Exane. Uitgever Reed Elsevier had te kampen met een adviesverlaging door Cheuvreux en was met een min van 3,8 procent de grootste daler.
Randstad
Randstad won 3,6 procent. De uitzender neemt de uitzendactiviteiten van branchegenoot USG People in Spanje, Italië, Polen, Zwitserland, Luxemburg en Oostenrijk over. De verkoopprijs bedraagt 20 miljoen euro. USGsteeg 3,5 procent en was daarmee de grootste stijger in de MidKap.
De euro was 1,2805 dollar waard, tegen 1,2843 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De prijs van Amerikaanse olie klom 0,1 procent tot 94,50 dollar per vat na de forse daling een dag eerder.Brentolie werd 0,2 procent duurder.
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl