,,Ondanks de twijfel over de houdbaarheid van het optimisme blijft de markt redelijk liggen. Er zit wellicht iets teveel enthousiasme in de markt en veel negatieve berichten worden genegeerd. De handel is echter dun en de beurzen zijn mogelijk iets te ver vooruitgelopen op wat gaat komen. De ECB zal nu echt met maatregelen moeten komen, want anders zullen de koerswinsten weer worden ingeleverd”, aldus handelaar Cees Smit vanToday’s Beheer.
De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag vlak op 328,58 punten. De MidKap-index bleef ook onveranderd op 502,98 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 0,1 en 0,5 procent. Londen leverde 0,2 procent in.
Werkloosheid eurozone
Op macro-economisch vlak bleek dat de werkloosheid in de eurozone in juni conform verwachting is gestabiliseerd op 11,2 procent. De inflatie in het eurogebied bleef in juli onveranderd op 2,4 procent.
BP verloor in Londen 3,8 procent. Het olieconcern heeft zijn winst afgelopen kwartaal bijna volledig zien verdampen door afschrijvingen ter waarde van bijna 5 miljard dollar. BP kampt nog altijd met de nasleep van de olieramp in de Golf van Mexico, die in 2010 voor enorme schade zorgde.
Deutsche Bank
In Frankfurt daalde Deutsche Bank 0,9 procent. De grootste bank van Duitsland heeft de winst in het tweede kwartaal zien halveren, mede als gevolg van de crisis in de eurozone.
In Zürich zakte UBS 4,8 procent. De Zwitserse bank zag de winst in het tweede kwartaal scherp dalen door de onrust op de financiële markten. Ook de rommelige beursgang van Facebook zorgde voor verliezen bij UBS. De bank wil beursbedrijf Nasdaq aanklagen vanwege het geknoei met de beursgang van de socialenetwerksite.
Heineken
In de AEX behoorde bierbrouwer Heineken tot de grootste dalers met een min van 1,1 procent na tegenvallende resultaten van concurrent AB InBev. Imtech ging aan kop in de MidKap met een plus van 3 procent na sterke kwartaalcijfers.
De euro was 1,2287 dollar waard, tegen 1,2248 dollar aan het eind van de Europese handel maandag. De prijs van Amerikaanse olie zakte 0,2 procent tot 89,98 dollar per vat en Brentolie bleef ongewijzigd.
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl