,,Het meest opvallende fonds is Randstad. Het uitzendwerk trekt langzaam aan en de krimp in de uitzendmarkt neemt af. De negatieve reactie op de omzetcijfers van Unilever is wat overdreven, want het aandeel biedt een mooi dividendrendement. Daarnaast bleek uit een onderzoek van Royal Bank of Scotland dat de centrale banken in de wereld aandelen opkopen omdat obligaties niet veel meer opleveren”, aldus analist JosVersteeg van Theodoor Gilissen.
De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag vlak op 352,92 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 529,11 punten. De beurzen in Parijs en Londen daalden 0,3 en 0,1 procent. De DAX in Frankfurt won 0,1 procent. In Madrid zakte de hoofdindex 1,4 procent nadat bleek dat de werkloosheid in Spanje in het eerste kwartaal een nieuw recordniveau heeft bereikt van 27,2 procent.
Randstad
Randstad stond bovenaan in de AEX met een plus van 6,8 procent. Volgens analisten wijzen de kwartaalresultaten van de uitzender op een verbetering. Randstad liet tevens weten een voorzichtig herstel te zien op de Europese markten. Unilever zakte 1,3 procent na tegenvallende groeicijfers over het eerste kwartaal. KPN leverde 5,7 procent in na bekendmaking van de voorwaarden van de claimemissie, die zal leiden tot een flinke verwatering voor de aandeelhouders.
In Londen steeg Vodafone ruim 2 procent. Volgens persbureau Reuters wil het Amerikaanse telecombedrijf Verizon 100 miljard dollar bieden op het belang van de Britse telecomaanbieder in de joint venture Verizon Wireless.
Volvo
Volvo won in Stockholm 1,9 procent. De Zweedse fabrikant van trucks zag de winst in het eerste kwartaal van dit jaar zeer sterk dalen, onder druk van de zwakkere vraag in Europa en de Verenigde Staten. De winstdaling was echter minder groot dan gevreesd.
In Madrid leverde Santander meer dan 4 procent in. De grootste bank van Spanje heeft de winst in het eerste kwartaal met ruim een kwart zien afnemen, vooral doordat er minder kredieten zijn verstrekt op de thuismarkt, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk.
De euro was 1,3065 dollar waard, tegen 1,2992 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 91,79 dollar per vat. Brentolie werd 0,2 procent duurder, op 101,93 dollar.
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl